Πέμπτη 23.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διήμερη εκδρομή στην κοιλάδα του Αξιού.

27.10.2023 /

Μια ακόμα διήμερη εκδρομή θα κάνει ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

6.00 π.μ. αναχώρηση απ’ τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης μας.

Αφού κάνουμε την καθιερωμένη στάση κοντά στην Κατερίνη, θα περάσουμε τα σύνορα και θα πάμε στην πόλη της Γευγελής με την πλούσια ελληνική ιστορία και τη μεγάλη συμμετοχή στον Μακεδονικό Αγώνα της περιόδου 1904-1908.

Στη Γευγελή θα παραμείνουμε περίπου μιάμιση  ώρα για βόλτα, ξενάγηση και καφέ και στη συνέχεια ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού θα φτάσουμε το μεσημέρι στα Βελεσά (Βέλες), τη γραφική πόλη δίπλα στο μεγάλο ποτάμι. Θα ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο και το απόγευμα θα περιηγηθούμε και θα ξεναγηθούμε στην πόλη.

Το βράδυ σχεδιάζουμε δείπνο με τοπική μουσική.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσουμε για τα Σκόπια (πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας) όπου θα φθάσουμε μετά από περίπου μία ώρα.

Θα έχουμε ξενάγηση στο κέντρο της πόλης, επίσκεψη στο παλιό παζάρι του 12ου αιώνα, στο Τσιφτέ χαμάμ και στο κάστρο της πόλης. Προαιρετικά υπάρχει και τελεφερίκ για πανοραμική άποψη της πόλης.

Στις 2.30 το μεσημέρι θα να αναχωρήσουμε με το τρένο και αφού περάσουμε από το Βέλες θα φτάσουμε μετά από μια όμορφη ορεινή σιδηροδρομική διαδρομή  στις 17.00 το απόγευμα στο Πρίλεπ την τελευταία πρωτεύουσα του Σέρβου πρίγκιπα Μάρκο, πριν οι Οθωμανοί κατακτήσουν κι αυτή την περιοχή.

Στο Πρίλεπ θα παραμείνουμε μία περίπου ώρα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε  για τα Τρίκαλα όπου θα φθάσουμε αργά το βράδυ.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 6979553692 (Βασίλης Τριανταφύλλου).

Θα τηρηθεί όπως πάντα απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

 

[fbcomments]