Παρασκευή 25.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η Δημοτική Φιλαρμονική έκανε τη διαφορά στην παρέλαση!

28.10.2015

Όσοι έζησαν τις παρελάσεις εκείνες όπου τα εμβατήρια παιάνιζαν από ένα cd, σίγουρα σήμερα κατάλαβαν τη διαφορά που έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή, η Φιλαρμονική του δήμου Τρικκαίων.

Νέα παιδιά που σε άψογο βηματισμό, άνοιξαν την σημερινή παρέλαση, και έδωσαν ένα ξεχωριστό ηχόχρωμα στην επετειακή ημέρα.

Η Δημοτική Φιλαρμονική αποτελεί μια μικρή κοιτίδα πολιτισμού στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων προάγει και αναβαθμίζει την μουσική παιδεία και αποτελεί το κατώφλι για την επαγγελματική ενασχόληση με τη μουσική σε νέους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν πάνω στο αντικείμενο αυτό. Παράλληλα, βέβαια, στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο μουσικό σύνολο που θα φέρνει σε πέρας όλες τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές εκδηλώσεις τόσο εντός όσο και εκτός νομού.

Αποτελεί ενεργό τομέα του Τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας -Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων  και στεγάζεται επί της οδού Στρ. Σαράφη στη Δωροθέα Σχολή. Στον ίδιο χώρο του κτηρίου λειτουργεί «Τμήμα συλλογής αντικειμένων, εντύπων, αρχείων και πάσης φύσεως ντοκουμέντων της Δημοτικής Φιλαρμονικής» το οποίο αποτελεί το πρώτο θεσμοθετημένο βήμα που διασώζει, τεκμηριώνει και διαφυλάττει υλικό, ντοκουμέντα και αρχεία της Δ.Φ.Τ. και προβάλλει την ιστορία της.

Υπεύθυνη της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι η κ. Μαίρη Μητσοπούλου.