Παρασκευή 05.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γνώριζαν και τί στις φυλακές Τρικάλων για τον Βλαστό;

21.01.2015

«Έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εμπλέκονται στις περίπου 3.500 σελίδες της δικογραφίας. Τα αρχηγικά μέλη της Ελληνικής Μαφίας, σε όποιους χώρους και αν κινήθηκαν επιχειρούσαν να εντοπίσουν τον «αδύναμο κρίκο», κρατικό υπάλληλο, εκείνον με επιρρεπή χαρακτήρα διαφθοράς. Στα Τρίκαλα, κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του παρείχαν όλες τις ανέσεις και πέρασμα κινητών με αντίτιμο 2.800 ευρώ το καθένα», θέλουν τα ρεπορτάζ των κεντρικών καναλιών και των εφημερίδων, στα όσα συνέβαιναν με τον Παναγιώτη Βλαστό, στις φυλακές Τρικάλων.

Αραγε όλα αυτά ήταν άγνωστα μέχρι τώρα στις φυλακές Τρικάλων ή ήταν κοινό μυστικό για όσους βρίσκονται εντός των τειχών κρατούμενοι και φύλακες; Μήπως όλα αυτά έχουν κατά καιρούς καταγγελθεί από τους ίδιους τους υπαλλήλους της εσωτερικής φρουράς που απλά κάνουν τη δουλειά τους και θέλουν να επιστρέψουν στο σπιτάκι και την οικογένειά τους με ασφάλεια; Γιατί τόσον καιρό, πράγματα για τον τρόπο λειτουργίας που γνώριζε ακόμη και η πολιτική ηγεσία δεν διορθώθηκαν και αν χρειαζόταν να παρθούν κεφάλια;

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια ρεπορτάζ: «Ιδιόχειρα σχεδιαγράμματα «υψηλής ανάλυσης», μέσα και έξω από τις φυλακές Τρικάλων, είχε δώσει ο Παναγιώτης Βλαστός, αμέσως μετά την αποτυχημένη εναέρια προσπάθεια απόδρασης, ειδοποιώντας μέλη της Greek Mafia, να επιχειρήσουν ξανά την ελευθέρωσή του. Με σημειώματα ή τηλεφωνικές συνδιαλέξεις καθοδηγούσε τους συνεργούς του να προβούν σε νέο σχεδιασμό απόδρασης, είτε με ελικόπτερο που θα αγόραζε, είτε με την αγορά ή ενοικίαση γης κοντά στις φυλακές, προκειμένου «φίλος» του με σκαπτικά μηχανήματα να ανοίξει κάτω από αυτές, τούνελ για την «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέϊγουρθ»!

Τα σχεδιαγράμματα του τα είχε μεταφέρει προς τα έξω η 35χρονη «Πένυ», η πρώην ερωμένη του, ενώ λίγο αργότερα η «Λίτσα», με εντολή Βλαστού, έδωσε τμηματικά 16.000 ευρώ στην 37χρονη Μ.Μ., προκειμένου να λάβει εκπαίδευση για τον χειρισμό… ελικοπτέρου στο Τατόι Αττικής. Η «εκπαίδευση» σταμάτησε γιατί ο σχεδιασμός είχε γίνει αντιληπτός από τις διωκτικές αρχές, οι οποίες με «απόρρητο έγγραφο» ενημέρωναν τις φυλακές της χώρας ότι ο Παναγιώτης Βλαστός σχεδιάζει να δραπετεύσει με ελικόπτερο με τη συμμετοχή καταζητούμενου «ληστή του Διστόμου» γνωστού ως «καρφάκια», ενός 35χρονου μπράβου-«εκτελεστή» και της 37χρονης Μ.Μ. Το τρίτο μέρος του σχεδιασμού περιλάμβανε, εναλλακτικά,  «ενέδρα» και επίθεση σε αστυνομική αυτοκινητοπομπή που θα τον μετέφερε από τις φυλακές των Τρικάλων σε αυτές του Κορυδαλλού για την εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεών του. Θα τοποθετούσαν παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς προκειμένου να καθηλώσουν το πρώτο όχημα και στη συνέχεια με πολεμικού τύπου επιχείρηση, ενδεχομένως αιματηρή, να έπαιρναν τον βαρυποινίτη από την κλούβα μεταφοράς του.

Τα… τούνελ

Μετά την εναέρια αποτυχία απόδρασης, ο Παναγιώτης Βλαστός ανέθεσε στη «Λίτσα» τον εντοπισμό οικοπέδων ή χωραφιών κοντά στις φυλακές Τρικάλων ή Δομοκού, που θα ήταν προς πώληση ή ενοικίαση. Για τα Τρίκαλα, της είπε να ψάξει γη σε απόσταση 500 μέτρων από τις φυλακές και μάλιστα προς την πλευρά του κελιού του.

Η «Λίτσα» έψαξε την περιοχή των Τρικάλων μέσω μεσιτικών γραφείων και αγγελιών, ωστόσο ήταν πολύ μεγάλες εκτάσεις και συνάμα και… ακριβές, ωστόσο είχαν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ενοικίασης. Η αντίστοιχη έρευνα στην περιοχή του Δομοκού δεν είχε αποδώσει καρπούς καθώς δεν υπήρχαν εκτάσεις προς πώληση ή ενοικίαση, που να έχει της προϋποθέσεις… διάνοιξης»!