Τρίτη 07.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού σχολείων στην Οιχαλία

08.06.2017

Τα δέκα σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά αντιπροσωπευτικό δείγμα των πολιτιστικών προγραμμάτων και των σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους. Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, στις 19:00, στην Κεντρική Πλατεία της Οιχαλίας.

Το Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας πραγματοποιείται έπειτα από σύμπραξη κατά την περσινή σχολική χρονιά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων με το Δήμο Φαρκαδόνας και την οργανωτική υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου. Εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων και συνεργασιών που αναπτύσσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων με Δήμους, φορείς, οργανισμούς, οργανώσεις και συλλόγους, προκειμένου να συνδέσει τη σχολική ζωή με τις τοπικές κοινωνίες. Οι δράσεις αυτές και οι συνεργασίες (γιορτές μαθητικής δημιουργίας) τελούν υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Φεστιβάλ, σύμφωνα με την αρχική σύμπραξη μεταξύ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Δήμου, έχει θεσμικό χαρακτήρα και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο εκ περιτροπής, αμέσως μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, στη Φαρκαδόνα, Οιχαλία και Ταξιάρχες. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών των σχολείων και των αυριανών ενήλικων πολιτών του Δήμου Φαρκαδόνας.

Στο φετινό 2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού θα παρουσιάσουν τις δράσεις και τα προγράμματά τους τα παρακάτω σχολεία:

Δημοτικό Σχολείο Γριζάνου, παραδοσιακοί χοροί.

Δημοτικό Σχολείο Διασέλλου, μουσικοκινητική παράσταση με τίτλο: «Οι μικροί ρεμπέτες».

Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου, μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Θεατρικό παιχνίδι».

1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο: «Σαν παλιό σινεμά».

2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, απαγγελία ποιημάτων, μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Ελλάδα-Θάλασσα και Νησιά».

Δημοτικό Σχολείο Πετρωτού, μουσική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Τραγούδια και χοροί, γράμματα και αριθμοί, όλα μπλέχτηκαν στη σχολική ζωή».

Δημοτικό Σχολείο Σερβωτών, παρουσίαση προγράμματος: «Τα παιδιά σώζουν».

Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών, θεατρική παράσταση με τίτλο: «Ένας αθέατος κόσμος εφιάλτης των παιδιών».

1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, χορογραφίες-μουσικοκινητική παράσταση με τίτλο: «Χρώματα Ελλάδας».

2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, αφηγήσεις και ποιήματα με τίτλο: «Για τα παιδιά του κόσμου».

Τις παρουσιάσεις των σχολείων και τους συνδετικούς σχολιασμούς θα κάνει και φέτος με τις φιγούρες του Θεάτρου Σκιών ο ευρηματικός καλλιτέχνης κ. Κοσμάς Παναγιώκας.