Κυριακή 28.05.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λάρισα: 1ο Φεστιβάλ Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας – η μεγάλη γιορτή (φώτο)

13.05.2023 /

Λάρισα: Το 1st Thessalian Wine & Spirits Festival είναι γεγονός – Ξεκίνησε στο Μύλο του Παππά η μεγάλη γιορτή για το κρασί και τα θεσσαλικά αποστάγματα

Άνοιξε τις πύλες του σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Μύλο του Παππά το 1ο Φεστιβάλ Οίνου και Αποσταγμάτων, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο θεσμό που θα διεξάγεται άπαξ ετησίως στα τέλη Μαΐου ή σε άλλη χρονική περίοδο.

Διοργανώνεται από την Ένωση Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλία και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας και έχοντας την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Η αυλή του Μύλου έχει μεταμορφωθεί σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 24 Θεσσαλοί οινοπαραγωγοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα παρουσιάζουν τα κρασιά και τα αποστάγματά τους.

Το Φεστιβάλ είναι διήμερο και περιλαμβάνει Cooking events στην κεντρική εξέδρα, μουσικές συναυλίες με το συγκρότημα Fortissimo και την Ηρώ Ηλιοπούλου αύριο Κυριακή, καθώς και παρουσιάσεις θεματικών ενοτήτων αναφορικά με το κρασί και το τσίπουρο.

Στόχος του είναι η γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού, του τσίπουρου και λοιπών αποσταγμάτων και συγκεκριμένα η γνωριμία με την οινική περιοχή της Θεσσαλίας. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, οι διοργανωτές φιλοδοξούν να αναδείξουν το κρασί και το τσίπουρο ως κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας και του πολιτισμού στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συμμετέχουν οι παραγωγοί:

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Γ. ΛΟΛΑΣ-Γ. ΦΤΙΚΑΣ ΟΕ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΝΤΟΥΓΚΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ
ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ
ROUSSAS WINE
ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ
ΤΣΙΛΙΛΗΣ Κ.-ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ
PURO KARATHANOS
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ
ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΩΣΤΗΣ
TSILILIS TERRES
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΗΜΠΕΤΡΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΔΑΒΑΝΟΥ
ΜΕΤΕΩΡΟ ΟΙΝΟΙ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ-ΚΤΗΜΑ ΤΣΙΝΑΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΟΝΤΟΖΗΣΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΡΛΕΚΟΙΝΩΝ ΧΩΡΑ

on.larissa.gr

[fbcomments]