Πέμπτη 23.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Προφεστιβαλική εκδήλωση των «Αναιρέσεων» στα Τρίκαλα

24.05.2016

Με κεντρικό σύνθημα ” Δε θα γίνουμε χαμένη γενιά. Νέοι αγωνιζόμαστε, νέοι θα νικήσουμε”.

Προφεστιβαλική εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «Στέλνοντας βιογραφικά από τα παιδικά μας δωμάτια. Οι νέοι της ανεργίας, της εργασιακής περιπλάνησης, της ανασφάλειας, της επισφάλειας και της μετανάστευσης». θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα αυτή την Κυριακή 29 Μαϊου από την νεολαία της  Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης και το Ν.Α.Ρ. (σ.σ. οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του πολιτικού – πολιτιστικού φεστιβάλ των «Αναιρέσεων», σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Ομιλητές θα είναι ο  γεωπόνος, Περιφερειακός Σύμβουλο Θεσσαλίας, εκλεγμένο με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή κ. Στάθης Ντούρος, και Παναγιώτης Σιούλας, πολιτικός μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην Κληματαριά και εντάσσεται στο πλαίσιο των Αναιρέσεων 2016 που θα πραγματοποιηθούν 3 και 4 Ιούνη, σε Λάρισα και Βόλο αντίστοιχα.

«Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα γίνει τη περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι «δανειστές» ΕΕ-ΔΝΤ επιβάλλουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Καλείται να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην αναγκαία συσπείρωση των εργαζομένων και της νεολαίας ώστε να παλέψουν για την ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θα αποτελέσει το φεστιβάλ της νεολαίας που αρνείται να γίνει χαμένη γενιά, όπως θέλει το σύστημα, αλλά μαθαίνει να αγωνίζεται, μαθαίνει να νικά» τονίζουν οι διοργανωτές.

Καταλήγοντας, να σημειωθεί ότι στη Λάρισα οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 3 Ιούνη στη Πλατεία Λαμπρούκη στο Φρούριο με είσοδο ενίσχυσης 2 ευρώ. Θα εμφανιστεί το κορυφαίο κοινωνικό-πολιτικό σχήμα του hip hop Social West με τον DJ Magnum και θα ακολουθήσει ρεμπέτικο και λαϊκό γλέντι. Στο Βόλο την επόμενη ημέρα Σαββάτο 4 Ιούνη στο Πολυτεχνείο στο Πεδίο του Άρεως, το πρόγραμμα περιέχει stand up Comedy με το Βύρωνα Θεοδωρακόπουλο και το Μιχάλη Μαθιουδάκη και θα ακολουθήσει συναυλία με Ζωή Τζαλαβρέτα και το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με την εμφάνιση του Φοίβου Δεληβοριά, ενώ θα ακολουθήσει ένα dj set. Η είσοδος ενίσχυσης στις Αναιρέσεις του Βόλου θα είναι 5 ευρώ.

Ε.Κ.