Τετάρτη 16.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αιχμές από Ελένη Στεργίου – Μπότη κατά Γεωργολόπουλου

15.01.2021

Σαφέστατες αιχμές κατά του αντιδημάρχου Γιάννη Γεωργολόπουλου αφήνει η πρώην αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας και δημοτική σύμβουλος της ίδια παράτασης κ. Ελένη Στεργίου – Μπότη με αφορμή το θέμα της γέφυρας στον Κλοκοτό Φαρκάδονας, που τον συνδέει με την Μαραθέα και που σε κάθε μεγάλη νεροποντή πλημμυρίζει κόβοντας τα χωριά στα δύο, όπως έγινε και προχθές.

«Δεν μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν τις πλημμύρες από τους τηλεοπτικούς δέκτες και μάλιστα όχι από τον κ. Αγναντή, που όφειλε να δώσει συνεντεύξεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά από τους αντιδημάρχους. Καλό θα είναι να βλέπουμε περισσότερο το δήμαρχο να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες κι όχι να δίνει επιλεκτικά και συνεχόμενα το «μπαλάκι» σε αντιδημάρχους να προχωρούν σε δηλώσεις, ποζάροντας στους τηλεοπτικούς δέκτες…», πρόσθεσε καταλήγοντας η κα Στεργίου- Μπότη, φωτογραφίζοντας σαφέστατα τον Γιάννη Γεωργολόπουλο που αναμένεται να σηκώσει το γάντι σήμερα το απόγευμα στον «Ζυγό» στις «Χαμηλές Πτήσει».

Το όλο θέμα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από δημοσίευμα του Κρήνη Live που είναι το παρακάτω:

«Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται πολλές φορές το χρόνο κάτοικοι των δυο χωριών του Κλοκοτού Φαρκαδόνας και της Μαραθέας Παλαμά. Με κάθε πλημμύρα του Πηνειού ποταμού, η συνδετήρια γέφυρα, που ενώνει τα δύο χωριά και τις υποχρεώσεις των κατοίκων, κατακλύζεται από νερά με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κυκλοφορία. Η ομαλότητα επιστρέφει αρκετές ημέρες μετά τις πλημμύρες με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους των δυο χωριών. Στο συγκεκριμένο ζήτημα που εγείρεται χρόνια τώρα αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης κα Ελένη Στεργίου-Μπότη, η οποία ορμώμενη από την χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου του Κλοκοτού, Θανάση Κοσμά, στην ΕΡΤ1, που τόνισε ότι «σε αυτή τη γέφυρα κάποια στιγμή θα θρηνήσουμε θύματα». Η δημοτική σύμβουλος εμφανίστηκε υπέρμαχη της ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών και ενεργειών, από τους Δήμους Φαρκαδόνας και Παλαμά Καρδίτσας, προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κατασκευή, είτε νέας γέφυρας ή κάποιων βελτιωτικών εργασιών στην υπάρχουσα και στους γύρω χώρους.

«Δυστυχώς με την κάθε πλημμύρα που σημειώνεται μετά την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού, η γέφυρα η συνδετήρια γέφυρα του Κλοκοτού – Μαραθέας, κατακλύζεται από τα νερά, καθιστώντας αυτή άκρως επικίνδυνη την ώρα της υπερχείλισης αλλά και μετέπειτα. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ασκηθούν οι κατάλληλες και αναγκαίες πιέσεις από τους Δήμους Φαρκαδόνας και Παλαμά, να αναδείξουν την αναγκαιότητα των απαραίτητων έργων βελτίωσης ή δημιουργίας νέας γέφυρας, προκειμένου να αποτρέψουμε κινδύνους που θα στοιχήσουν τις ζωές συμπολιτών μας», δήλωσε η κα Ελένη Στεργίου – Μπότη.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο στην μεγάλη καταστροφική πλημμύρα του Πηνειού η κα Ελένη Στεργίου – Μπότη είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την διοργάνωση σύσκεψης με τους αγρότες των χωριών της Φαρκαδόνας και τους φορείς των κοινοτήτων προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και να διεκδικηθούν κοινές λύσεις. Δυστυχώς τότε, όπως και η ίδια αναφέρει, «κάποιοι παράγοντες του Δήμου Φαρκαδόνας, μεταξύ αυτών και ένας αντιδήμαρχος, έβαλαν φρένο σ’ αυτή την πρωτοβουλία, επικαλούμενοι την πανδημία του κορονοϊου, παρά το γεγονός ότι τότε δεν ήταν σε ισχύ αυστηρού χαρακτήρα περιοριστικά μέτρα».

Συμπληρώνει και ζητά από το Δήμο Φαρκαδόνας, πληρέστερη ενημέρωση της ιδίας και του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίζονται άμεσα όλα τα προβλήματα.

«Δεν μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν τις πλημμύρες από τους τηλεοπτικούς δέκτες και μάλιστα όχι από τον κ. Αγναντή, που όφειλε να δώσει συνεντεύξεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά από τους αντιδημάρχους. Καλό θα είναι να βλέπουμε περισσότερο το δήμαρχο να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες κι όχι να δίνει επιλεκτικά και συνεχόμενα το «μπαλάκι» σε αντιδημάρχους να προχωρούν σε δηλώσεις, ποζάροντας στους τηλεοπτικούς δέκτες…», πρόσθεσε καταλήγοντας η κα Στεργίου- Μπότη».