Τετάρτη 28.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φαρκαδόνα: Σάλος με υπεράριθμους μαθητές σε λεωφορείο! Τους έκρυψαν με μπουφάν – βίντεο

15.05.2023

Αποκλειστικές εικόνες μέσα στο πούλμαν που μεταφέρει υπεράριθμους μαθητές του Γυμνασίου Φαρκαδόνας Τρικάλων κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού περιπάτου, εξασφάλισε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

Πατέρας μαθητή τηλεφώνησε στην τροχαίο για να κάνει έλεγχο

Οι μνήμες από το δυστύχημα το 2004 στο «φονικό πέταλο» του Μαλιακού, εκεί που 7 μαθητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, δεν σβήνουν ποτέ από το μυαλό των κατοίκων της Φαρκαδόνας.

Έτσι, όταν έγινε γνωστό ότι στο λεωφορείο που επέβαιναν μαθητές του γυμνασίου της ίδιας περιοχής, ήταν υπεράριθμο, πατέρας τηλεφώνησε στην αστυνομία και ακολούθησε έλεγχος.

Όπως θα δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο, μαθητής έχει βάλει το μπουφάν του πάνω σε συμμαθήτρια του, για να μην φαίνεται. Άλλα παιδιά κάθονται όπως να ‘ναι, άλλα είναι όρθια. Όταν η αστυνομία σταμάτησε το πούλμαν για έλεγχο, βρέθηκαν δύο υπεράριθμοι επιβάτες και αφαίρεσαν το δίπλωμα από τον οδηγό.

Τρίκαλα: Έκρυψαν με μπουφάν τους υπεράριθμους μαθητές στο πούλμαν -αφαίρεσαν το δίπωμα του οδηγού

“Η αστυνομία πρώτα σταμάτησε για έλεγχο το ένα λεωφορείο, όπου εκεί βρέθηκαν τα δύο υπεράριθμα παιδιά, που κρύβονταν κάτω από τα καθίσματα. Όσο ωστόσο, κρατούσε η διαδικασία σε αυτό το λεωφορείο, ενημερώθηκε για τον έλεγχο τηλεφωνικά και ο οδηγός του δεύτερου, για να έχει τον νου του. Στη συνέχεια, τα πούλμαν επέστρεψαν στο γυμνάσιο της Φαρκαδόνας συνοδεία της αστυνομίας και εκεί βεβαιώθηκε η παράβαση και αφαιρέθηκε το δίπλωμα από τον οδηγό του πρώτου λεωφορείου”, λέει μητέρα μαθητή.

Η διευθύντρια του σχολείου, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι τα πράγματα έγιναν διαφορετικά, αμφισβητώντας τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα, με μαθήτρια να κρύβεται.

«Έκλαιγαν δύο παιδιά και τα πήραμε στο λεωφορείο» – Τι λέει η διευθύντρια

Η διευθύντρια του σχολείου, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι τα πράγματα έγιναν διαφορετικά, αμφισβητώντας τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα με μαθήτρια να κρύβεται.

«Πήγαμε Τρίκαλα, κατεβήκαμε και στην επιστροφή, επειδή κάποια είχαν κάποια παρεξήγηση εκεί η Β’ με την Γ’ γυμνασίου και λοιπά, πήρε τον μπαμπά της κι αυτός πήρε την Τροχαία, λογικά, για να τους σταματήσει στον δρόμο» υποστηρίζει από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου και σε ερώτηση για το αν υπήρχαν παιδιά που τα έκρυβαν με μπουφάν και τσάντες, απαντά αρνητικά.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, παραδέχεται ότι υπήρχαν δύο παιδιά υπεράριθμα, τα οποία έβαλε στο λεωφορείο για να συμμετέχουν στην εκδρομή στα Τρίκαλα, με τη σύμφωνη γνώμη, όπως λέει, του οδηγού επειδή… έκλαιγαν και τα λυπήθηκε.

«Στο γραφείο μου το πρωί, δύο παιδάκια “κυρία σας παρακαλώ, παρ’ τε μας κι εμάς”. Τελείωναν, Γ’ Γυμνασίου, έπαιρναν το απολυτήριο και το θεώρησα “κάπως” να τα αφήσω πίσω. “Κρίμα είναι” λέω “κι αυτά, ας τα βάλω”. Λέω του οδηγού “να βάλω δύο παιδάκια που είναι παραπάνω; Πήρα και τον σταθμάρχη, μου λέει ‘βάλ’ τα, μήπως πού θα πάνε; Kοντά είναι” μου είπε» περιγράφει.

«Έβαλαν παιδιά από μεγαλύτερη τάξη στο λεωφορείο» λέει μητέρα μαθητή

Γονείς των μαθητών του γυμνασίου ισχυρίζονται ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι κι ότι αυτά τα δύο παιδιά που βρέθηκαν υπεράριθμα δεν ήταν μαθητές του σχολείου, αλλά μεγαλύτερα και ότι η διευθύντρια χρησιμοποίησε το λεωφορείο της εκδρομής ως μεταφορικό μέσο για να επιστρέψει στο σπίτι της στα Τρίκαλα.

«Στην εκδρομή συμμετείχαν τα περισσότερα παιδιά του σχολείου. Τους συνόδεψαν οι περισσότεροι από τους καθηγητές και έφυγαν με δύο πούλμαν. Έφτασαν στα Τρίκαλα και εκεί κατέβηκε η διευθύντρια για να πάει στο σπίτι της. Εκεί μένει. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι υπόλοιποι για την επιστροφή, βρήκαν δύο μεγαλύτερα παιδιά που τώρα πάνε λύκειο, τα οποία ετοιμάζονταν να γυρίσουν στην Φαρκαδόνα με το ΚΤΕΛ και τους είπαν ότι μπορούν να επιστρέψουν με το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές του γυμνασίου», λέει μητέρα μαθητή.

Η διευθύντρια επιμένει ωστόσο στην εκδοχή των μαθητών που δήλωσαν τελευταία στιγμή συμμετοχή στον περίπατο, στον οποίο όπως ισχυρίζεται, εκείνη δε συνόδευσε τους μαθητές.

«Πήγαμε έναν περίπατο. Ήταν δυο παιδάκια, επειδή έκλαιγαν, να τα βάλω, να τα βάλω και μπήκαν δυο παιδάκια παραπάνω. Αυτό. Ούτε παιδάκια από άλλο σχολείο μπήκαν, δύο παιδάκια από το ίδιο το σχολείο μπήκαν. Γιατί τελευταία στιγμή φέρνουν τις δηλώσεις» λέει.

Η διευθύντρια του σχολείου, μιλώντας στο “Live News”, παραδέχεται ότι υπήρχαν δύο παιδιά υπεράριθμα, τα οποία έβαλε το λεωφορείο για να συμμετέχουν στην εκδρομή στα Τρίκαλα, με τη σύμφωνη γνώμη, όπως λέει, του οδηγού επειδή… έκλαιγαν και τα λυπήθηκε.

“Στο γραφείο μου το πρωί, δύο παιδάκια ‘κυρία σας παρακαλώ, παρ’ τε μας κι εμάς’. Τελείωναν, Γ’ Γυμνασίου, έπαιρναν το απολυτήριο και το θεώρησα… να τα αφήσω πίσω… κάπως… καταλάβατε; ‘Κρίμα είναι’ λέω ‘κι αυτά, ας τα βάλω’. Λέω του οδηγού ‘να βάλω δύο παιδάκια που είναι παραπάνω; Πήρα και τον σταθμάρχη, μου λέει ‘βάλ’ τα, μήπως πού θα πάνε;’ λέει, ‘κοντά είναι’”.

Πηγή: newsit.gr

 

[fbcomments]