Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Γιατί οι νέοι απομακρύνονται από τα κοινά και την πολιτική?”

30.03.2019

Οι νέοι απομακρύνονται από τη συμμετοχή στα κοινά, γιατί θεωρούν ότι δεν έχουν ρόλο να διαδραματίσουν. Γιατί πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους δεν θα κάνει καμιά διαφορά. Κατανοώ την απογοήτευση και τη στάση αποχής που πολλές φορές επιλέγουν αρκετοί νέοι σήμερα. Θεωρώ, όμως, ότι η στάση αυτή δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Και είναι γι’ αυτό που θέλω και μέσα από την υποψηφιότητα μου να στείλω το μήνυμα πως είναι η ώρα οι νέοι να τολμήσουν και να αλλάξουν όλα όσα τους ενοχλούν. Να καταστούν συμμέτοχοι στη διαμόρφωση του δικού τους μέλλοντος.
Κύριος παράγοντας της απέχθειας των πολιτών προς τα κοινά είναι το κλίμα της εποχής, στο οποίο κυριαρχούν η αδικία, η ατιμωρησία, η ανισότητα, η αναξιοκρατία, η ανηθικότητα και η υποκρισία των δημοτικών αρχών. Ακόμη, οι εκλεγμένοι από την πλειοψηφία των δημοτών, είτε έχουν ξεχάσει τους λόγους εκλογής τους είτε έχουν απορροφηθεί τόσο πολύ από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, ώστε δεν αντιλαμβάνονται ότι η νεολαία χρειάζεται φροντίδα και πραγματικό ενδιαφέρον για να καταφέρει να εξελιχθεί.
Αγαπητοί Συμπολίτες, είναι ηθική υποχρέωση του κάθε πολίτη να συμμετέχει ενεργά στα κοινά . Η δυσαρέσκεια σας είναι δικαιολογημένη όπως και η απαξίωση προς τα δημοτικά τεκταινόμενα , ωστόσο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να τεθεί ο θεμέλιος λίθος για την αλλαγή και μόνο μέσω της ψήφου του κάθε πολίτη μπορεί να γίνει αυτό!
Επισημαίνω σε όλους τους συμπολίτες μου, την ανάγκη διεύρυνσης του Δημοτικού Συμβουλίου με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες. Να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μια πολιτική δημιουργικής ανανέωσης ούτως ώστε, να αλλάξουμε τη φορά και τη δυναμική του Δήμου μας. Όραμα μου είναι , να μπορέσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου ,να μπορέσω να λειτουργήσω ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των εκπροσώπων των συνδυασμών, γιατί μόνο τα νέα άτομα με όρεξη και δυναμισμό μπορούν να δώσουν σήμερα λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας.
Με την δική μου υποψηφιότητα φιλοδοξώ να δώσω κίνητρο στους νέους για να προσέλθουν στις κάλπες, ξέροντας πως θα δώσουν λόγο και δύναμη με την ψήφο τους, σε ένα άτομο άφθαρτο και νέο στο πολιτικό σκηνικό, που εκπροσωπεί τις δικές τους σκέψεις και προβληματισμούς
Ελένη (Λένα) Χαλβατζά

Επικεφαλής του Συνδυασμού

“Ο τόπος μας αύριο”

Υποψήφια δήμαρχος Δήμου Φαρκαδόνας.

[fbcomments]