Τετάρτη 11.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ στη Φαρκαδόνα

02.01.2018 /

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το λαϊκό γλέντι που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Φαρκαδόνας του ΚΚΕ το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο κατάστημα  «Νικατσιός» στη διασταύρωση Ζάρκου . Ένα γλέντι που έχει γίνει «θεσμός» τα τελευταία χρόνια από την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ και γίνεται με την εθελοντική προσφορά μελών και φίλων του Κόμματος όσο και επαγγελματιών της περιοχής. Προσφορά που εκφράζεται από τα τρόφιμα και τα ποτά του γλεντιού , τα δώρα για τη λαχειοφόρο ,  τις εργασίες για την ετοιμασία του χώρου , το σερβίρισμα ,  καθώς και την αφιλοκερδή συμμετοχή των μουσικών. Είναι μια σημαντική συμβολή στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, ώστε να έχει και οικονομική δύναμη για την οργάνωση των λαϊκών αγώνων.

Στο λαϊκό γλέντι χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος , Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

« Η μαζική συμμετοχή και συμβολή σας στη σημερινή εκδήλωση δείχνει τους δυνατούς δεσμούς που έχει το Κόμμα μας με το λαό. Αυτοί οι δεσμοί αίματος κάνουν πλατιές λαϊκές μάζες να έχουν εμπιστοσύνη στα λόγια και τις πράξεις του ΚΚΕ , να το ενισχύουν από  το υστέρημά τους , σε τόσο δύσκολες εποχές, γιατί ξέρουν ότι έτσι δίνουν δύναμη στη δύναμή τους.

Από τη νέα χρονιά θα χρειαστούμε όλοι μεγαλύτερη δύναμη για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου που συνεχώς δυναμώνει. Να αντιμετωπίσουμε την πολιτική απατεωνιά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που θα κορυφωθεί μπροστά στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης , στην ουσία ενός «συμπληρωματικού μνηνονίου»….

Η κυβέρνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού με τη δήθεν «κοινωνική της πολιτική» για να κρύψει τα χειρότερα που φέρνει. Θέλει να θαμπώσει το λαό με «μερίσματα» για να μην καταλάβει πως θα του πάρουν με τους πλειστηριασμούς τα διαμερίσματα . Του δίνει ψίχουλα για να ξεχάσει την πείνα που τον έχει καταδικάσει. Λέει για έξοδο από τα μνημόνια , όταν έχει συμφωνήσει σε μνημόνια διαρκείας ως το 2060. Κι από την άλλη πάει στο αυτόφωρο όποιον διαμαρτύρεται για τους πλειστηριασμούς , καταργεί , ουσιαστικά , το δικαίωμα στην απεργία , ένα μεγάλο όπλο αντίστασης των εργατών . Η κυβέρνηση  έκανε και συνεχίζει να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έχει κλέψει τη δουλειά από τη ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, έχει αποδειχτεί πιο αγαπητή στο κεφάλαιο κι από τους προκατόχους της. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το λαό σαν το γάιδαρο που με το  ένα  χέρι του τάζει το καρότο και με το άλλο τον χτυπάει με το μαστίγιο…Η κυβέρνηση με το ένα χέρι τα παίρνει από το λαό και με το άλλο τα δίνει στο κεφάλαιο …Και σα να μην έφταναν όλα αυτά εμπλέκει το λαό μας σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Με την αναβάθμιση των εξοπλισμών από τους Αμερικάνους  που θα πληρώσει ο λαός μας, με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία όπου έχει αιματοκυλήσει τους λαούς της περιοχής της. Η κυβέρνηση δουλεύει στο σκοπό που σκοτώνονται οι λαοί για τα αφέντη το φαί…

Υπάρχει πλέον μεγάλη   εμπειρία από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που όχι μόνο δεν έβαλε φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα.  Είναι πολύ  διδακτική αυτή η εμπειρία και πρέπει να βγάλουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συμπεράσματα.  Καμία προσδοκία δεν μπορεί να υπάρχει στο λαό μας για τη δήθεν «μεταμνημονιακή εποχή» που θα φέρει «δίκαιη ανάπτυξη», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία, ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί, μία διέξοδο έχουν: Να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του, να συνταχθούν με το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να γυρίσουν σε προηγούμενες παλιές επιλογές, σε κόμματα που έχουμε γνωρίσει πολύ καλά.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, σε αγωνιστές, οι οποίοι δεν θέλουν να συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση, δεν πιστεύουν στην κοροϊδία της «μεταμνημονιακής εποχής», αγανακτούν με τη φθορά συνειδήσεων, την ηττοπάθεια που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν θέλουν να δώσουν άφεση αμαρτιών στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν να εγκλωβιστούν σε νέα αναχώματα τα οποία στήνονται και το μόνο που κάνουν είναι η ανακύκλωση της αυταπάτης .

Το 2018 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά συμπόρευσης με το ΚΚΕ, πρώτα απ’ όλα μέσα στον αγώνα, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στα χωριά . Προς τιμήν του 100 χρόνων του ΚΚΕ προετοιμαζόμαστε με μεγαλύτερη απαιτητικότητα και πάθος να πρωτοστατήσουμε σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση , να πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση περισσότερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για κάθε τι που έχει ανάγκη ο λαός για να ζει σήμερα, να πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση των εργατών στα συνδικάτα ,των αγροτών σε συλλόγους  στη μαχητικοποίησή τους , στην πολιτικοποίηση των αγώνων , να κάνουμε βήματα μπροστά στην κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων, δηλαδή να συμβάλουμε στην ένωση με κοινούς στόχους όλων των αδικημένων.

Μπροστά στη νέα χρονιά μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη  δύναμη που ο λαός έχει μέσα του , να ανασυνταχθεί πιο γοργά το λαϊκό κίνημα , να βάλουμε ουσιαστικές βάσης στη συμμαχία όλων των αδικημένων.

Για να αναπτερωθεί η ελπίδα, να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής, που όλοι μας βλέπουμε ότι χρειάζεται.»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ