Σάββατο 09.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η φρενίτιδα των γκάλοπ και στην… Φαρκαδόνα

07.09.2018

Δημοσκοπήσεις ενόψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δεν θα δούμε μονάχα σε μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας. Η «μόδα» των δημοσκοπήσεων, κατά τα φαινόμενα, αν κρίνουμε και από τις πληροφορίες που επεξεργαζόμαστε, θα περάσει και σε μικρούς Δήμους, σαν κι αυτόν του Δήμου Φαρκαδόνας, προκειμένου να αποτυπώσει τις διαθέσεις των πολιτών και τις προθέσεις ψήφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον υποψηφίου-ας για το Δήμου Φαρκαδόνας, ξεκίνησαν και εντείνονται οι συζητήσεις με εταιρία δημοσκοπήσεων της Αθήνας, προκειμένου να ξεκινήσει η τηλεφωνικής έρευνα στα μέσα ή το αργότερο προς τα τέλη του φθινοπώρου.

Ήδη το συγκεκριμένο πρόσωπο, έχει έρθει σε επαφή μέσω δυο συναντήσεων που είχε με στελέχη της εταιρίας δημοσκοπήσεων στα γραφεία της στην Αθήνα, προκειμένου να εξετάσει κάθε πτυχή του θέματος. Το συγκεκριμένο πρόσωπο επιβεβαίωσε στο «ΚΡΗΝΗ LIVE» την πρόθεσή της διεξαγωγής έρευνας, στοχεύοντας στο σχηματισμό πλήρης εικόνας, όπως μας ανέφερε. Μάλιστα επιδιώκει η δημοσκόπηση να μην διαρρεύσει στο ευρύ κοινό, απλά να εξεταστεί σε επίπεδο ιδίου και συνεργατών του, δίνοντας τα απαραίτητα συμπεράσματα για το πώς θα κινηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του εντολοδόχου, στη δημοσκόπηση θα περιλαμβάνονται 7 ονόματα φερόμενα ως υποψήφιοι δήμαρχοι από την Φαρκαδόνα. Τέσσερις εξ αυτών θα είναι άνδρες και τρεις γυναίκες. Οι ερωτήσεις θα περιστρέφονται στο σχολιασμό της παρούσας δημοτικής ομάδας και του έργου της παρούσας Αρχής, ενώ θα ζητείται η άποψη μέσω βαθμολόγησης και για τα 7 πρόσωπα, με κυρίαρχο ποιον θεωρείται ικανότερο ως υποψήφιο δήμαρχο από τους 7.

Στην έρευνα θα συμπεριληφθούν ερωτήσεις με βαθμολόγηση προσώπων που θα φέρονται ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βαρύτητα θα δοθεί σε πρόσωπα νεαρής ηλικίας έως 40 χρόνων, υπάρχοντες σήμερα δημοτικούς συμβούλους Φαρκαδόνας αλλά και σε προέδρους δημοτικών διαμερισμάτων. Σε αυτή την περίπτωση τα πρόσωπα θα ισχυριστεί κανείς είναι ελάχιστα, 5 στον αριθμό υπάρχοντες στο δημοτικό συμβούλιο, και περί τους 10 συνολικά πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων.

Φυσικά στην έρευνα θα μετέχουν και ερωτήσεις για νέα πρόσωπα, τα οποία φλερτάρουν με την ιδέα ενασχόλησης με τα κοινά.

Η έρευνα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα γίνει τηλεφωνικά, και σε δείγμα αρχικά 3.500 δημοτών, σε όλο το φάσμα του Δήμου. Από τον εν λόγω αριθμό, 40% και 40% αντίστοιχα θα ερωτηθεί στις Δημοτικές Ενότητες Φαρκαδόνας και Οιχαλίας και το 30% στην Δημοτική Ενότητα Πελινναίων, σύμφωνα πάντα και με την πληθυσμιακή κάλυψη.

πηγή ΚΡΗΝΗ LIVE

[fbcomments]