Σάββατο 18.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αγιασμός στα νερά του Πηνειού στη Φαρκαδόνα

06.01.2020

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις  του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα…»,

αναφώνησε ο ιερέας της Φαρκαδόνας στον κεντρικό ενοριακό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι πιστοί άρχισαν να προσέρχονται στο Ναό για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια.

Για Έκτη χρονιά μετά το πέρας της Λειτουργίας στο Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνας κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στη γέφυρα του Πηνειού, στα όρια της έδρας του Δήμου και του δ.δ. Κεραμιδίου για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ο Αγιασμός των υδάτων τελέστηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ποταμό Πηνειό παρουσία της αντιδημάρχου Φαρκαδόνας κ. Ελένης Στεργίου Μπότη, του προέδρου της δημοτικής κοινότητας κ. Θάνου Κούτσικου, δημοτικών συμβούλων, φορέων της περιοχής και πλήθος πιστών. Ήταν η έκτη φορά που έγινε η ανάδυση του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Πηνειό της Φαρκαδόνας, ένα έθιμο το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον στην ενορία του κεντρικού διαμερίσματος του Δήμου.
Μετά το πέρας της τελετής, οι εκπρόσωποι του δήμου κι ο εφημέριος Φαρκαδόνας π. Αθανάσιος Κούτσιας, ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία και δύναμη.

Πηγή: krinilive