Τρίτη 18.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις που έγιναν στα παράλια της Λάρισας

09.07.2017 /

Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών επιβατικών αυτοκινήτων, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς Λάρισας

Συνελήφθη ως δράστης ένας 39χρονος ημεδαπός

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς εξιχνιάστηκαν οκτώ συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών επιβατικών αυτοκινήτων, τετελεσμένες και σε απόπειρα, και συνελήφθη ως δράστης, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας, ένας 39χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, ο 39χρονος κατελήφθη χθες (08-07-2017) το απόγευμα σε παραλιακή περιοχή της Αγιάς να επιχειρεί να σπάσει το τζάμι Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου με σκοπό την κλοπή, ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να προλάβει να ολοκληρώσει την πράξη του.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από (03-06-2017) έως (06-07-2017) στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς Λάρισας, ο 39χρονος διέπραξε επιπλέον επτά περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σταθμευμένα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας έξι ημεδαπών και ενός υπηκόου Ουγγαρίας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.755) ευρώ, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα (ενδύματα, κινητά τηλέφωνα, τσάντες κ.α.).

Για την τέλεση των αδικημάτων ο 39χρονος χρησιμοποιούσε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα (αλυσίδα λαιμού, γυαλιά ηλίου, κ.α.), η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ερευνάται τυχόν εμπλοκή του δράστη σε άλλα παρόμοια αδικήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.