Τρίτη 07.12.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έξι μήνες φυλακή στην 88χρονη αμετανόητη «γιαγιά ναζί»

17.10.2017 /

Η 88χρονη Γερμανίδα Ούρσουλα Χάβερμπεκ γνωστή και ως «γιαγιά ναζί», δεν προλαβαίνει να μετρά καταδίκες για την δημόσια άρνηση του Ολοκαυτώματος, παρά τη μεγάλη ηλικία της.

Τον Σεπτέμβριο καταδικάστηκε σε φυλάκιση, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, καθώς υποστήριξε ότι το Άουσβιτς ήταν απλά στρατόπεδο εργασίας. Στη Χάβερμπεκ, το δικαστήριο του Detmold επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών
Το 2015 σε συνέντευξή της αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα και καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλακή. Όμως λόγω της έφεσης δεν φυλακίστηκε.

Χθες κάθησε και πάλι στο “σκαμνί” αρνούμενη πεισματικά ότι στο στρατόπεδο θανάτου στο Άουσβιτς δολοφονήθηκαν 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι μεταξύ 1940 και 1945, κυρίως Εβραίοι.

Η Χάβερμπακ ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ένοχη, και τόνισε ότι τα λεγόμενά της προέρχονταν από ένα βιβλίο που διάβασε στην σχετική εκδήλωση. Ωστόσο,το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν “δική της η ομιλία” και την βρήκε ένοχη. Ο ισχυρισμός του δικηγόρου ότι η δίωξή της παραβιάζει το δικαίωμα της στην ελευθερία του λόγου, δεν έπεισε τον δικαστή, ο οποίος την καταδίκασε σε 6 μήνες φυλάκιση.

Η γιαγιά, η οποία είναι φίλη με την Gudrun Burwitz (Γκούντρουμ Μπούρβιτζ) κόρη του Χέινριχ Χίμλερ, του επικεφαλής των Ες – Ες στη ναζιστική Γερμανία, θεωρεί πως το Ολοκαύτωμα είναι ένα ψέμα και καταγγέλλει τη γερμανική νομοθεσία που ποινικοποιεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος με την κατηγορία της υποκίνησης σε μίσος και της άρνησης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, με στόχο, όπως υποστηρίζει η ίδια, τη διαιώνιση ενός ψέματος.

economy365.gr