Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εξέπνευσε 17χρονος στην Πάτρα που είχε προσβληθεί από ιλαρά

07.12.2017 /

Δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας ο 17χρονος ρομά από την Ηλεία, που είχε προβληθεί από ιλαρά.

Όπως επιβεβαιώνει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, στην Πάτρα καταγράφηκε ο δεύτερος θάνατος από ιλαρά στην Πάτρα και έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο νεαρός υπέστη εγκεφαλίτιδα η οποία προκλήθηκε από την ιλαρά

Όπως επισημαίνει η κυρία Μαστοράκου σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου στο ΠΓΝΠ έφτασαν 15 περιστατικά εκ των οποίων 7 χρειάστηκαν νοσηλεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ετοιμάζει σύσταση με αποδέκτες του υγειονομικούς αλλά και τους πολίτες για τη θωράκιση μέσω εμβολιασμού, αλλά και οδηγίες με αποδέκτη την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τον τρόπο αντιμετώπισης κρουσμάτων ιλαράς στα σχολεία.

Έχει υπάρξει αναφέρει η κ. Μαστοράκου περίπτωση γιατρού από την Ηλεία η οποία είχε εμβολιαστεί και νόσησε, και επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να γίνει η εξέταση που διαπιστώνει την ύπαρξη ή μη αντισωμάτων στον ιό της ιλαράς.

Οι γονείς με παιδιά 12 μηνών, τονίζει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου χρειάζεται να έρθουν σε συνεννόηση με τον παιδίατρο για την πρώτη δόση του εμβολίου mmr αλλά και για τον χρόνο χορήγησης της δεύτερης καθώς πια γίνονται νωρίτερα, ενώ οι ενήλικες 25 – 44 που πιθανότατα έχουν κάνει τη μία δόση mmr θα πρέπει να ελέγξουν αν είναι “θωρακισμένοι”.

πηγή: thebest.gr