Τετάρτη 26.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Έχασε” και το δεύτερο πόδι του ο τουρίστας που τραυματίστηκε στην Κω

22.07.2017 /

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 23χρονο Νορβηγό. Πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας των τραυματιών από τον φονικό σεισμό στην Κω.
Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για τον 23χρονο Νορβηγό, ο οποίος είναι μεταξύ των ανθρώπων που τραυματίστηκαν σοβαρά από το σεισμό που “έπληξε” την Κω.
Ο άτυχος τουρίστας, που παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έφθασε χθες το πρωί στο Ηράκλειο με ακρωτηριασμένο το ένα του πόδι και πολλαπλά κατάγματα στο άλλο, με αποτέλεσμα να μπει άμεσα στο χειρουργείο.
Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια που τελικά χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί και το άλλο άκρο, όπως αναφέρει το Cretapost.gr.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται όμως και ένας 21χρονος Σουηδός, ενώ ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας των δύο Ελλήνων τραυματιών
Σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ:
«Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα δύο νοσοκομεία της πόλης μας ήταν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν περιστατικά που ενδεχομένως να μεταφερόταν σε αυτά από την Κω.

Στις 10:30 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) διακομίστηκαν τέσσερις τραυματίες, 2 Έλληνες και 2 Αλλοδαποί, η εικόνα που παρουσιάζουν έχει ως εξής: 1. Άνδρας, 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε καταστολή διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Προετοιμάζεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικά χειρουργεία τις επόμενες ώρες. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.
2. Άνδρας, 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται σε καταστολή διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.
3. Άνδρας, 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο από τις 17.15 υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
4. Γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική».
Εν τω μεταξύ, τρία ακόμα άτομα νοσηλεύονται στο Γ.Ν. Θριάσιο (2 άντρες 1 Έλληνας και 1 αλλοδαπός και 1 γυναίκα αλλοδαπή). Στο Νοσοκομείο της Κω παρέμειναν 5 άντρες για περαιτέρω νοσηλεία και είναι σε καλή κατάσταση.
Πηγή: ANT1News