Δευτέρα 17.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρέμβαση για τα άτομα με αναπηρία στα πλαίσια της Εβδομάδας Κινητικότητας

18.09.2015

Διπλή παρέμβαση για την προσβασιμότητα και τη προσπελασιμότητα πεζών, μαθητών και ατόμων με αναπηρία σήμερα από τον Δήμο Τρικκαίων.
Η πρώτη παρέμβαση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, αφορούσε στη βαφή των δύο θέσεων στάθμευσης για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) στην κεντρική πλατεία, στην πλευρά της διασταύρωσης των οδών Κονδύλη και 28ης Οκτωβρίου. Οι δύο προϋπάρχουσες θέσεις στάθμευσης βάφτηκαν με ορατό μπλε χρώμα, διαχωρισμένο με κίτρινη διαγράμμιση. Πλέον, όσοι αποδεδειγμένα διαθέτουν την ειδική σήμανση για ΑμεΑ στο όχημά τους θα μπορούν άφοβα να σταθμεύουν και σε αυτές τι θέσεις.
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε κυρίως από μέλη της Ομάδας Εθελοντών Τρικάλων, οι οποίοι από το πρωί ανέλαβαν το βάψιμο των δύο θέσεων.
Την ίδια ώρα, ως παράλληλη δράση, τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων ανακλαστήρες οδοστρωμάτων («μάτια γάτας»),  στις διαβάσεις της διασταύρωσης των οδών Ματαραγκιώτου  και Κρυστάλλη, μπροστά από το 22ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων και στην εκ νέου προειδοποίηση – επιπροσθέτως της σήμανσης – για την ύπαρξη σχολείου. Η συγκεκριμένη δράση θα συνεχιστεί και μετά το πέρας της Εβδομάδας Κινητικότητας, προς όφελος των μαθητών.
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα συνεχίζεται στα Τρίκαλα, με αγώνα επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδια. Θα πραγματοποιηθεί από την Ομάδα « ΑΣΤΕΡΑΣ»  Τρικάλων , στις 11.30 το πρωί , στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού.

Από το γραφείο Τύπου