Παρασκευή 27.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αντιδράσεις για το κλείσιμο των καταστημάτων Eurobank στην Καλαμπάκα

20.01.2022

Μετά το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων του δήμου Πύλης (πάλι καλά που άνοιξε η Συνεταιριστική), φαίνεται πως ακολουθούν και αυτά της Καλαμπάκας, με την Eurobank  να ανοίγει πρώτη τον χορό, προκαλώντας την έντονη και δυσάρεστη αντίδραση όλων των κατοίκων.

Το παράξενο είναι πως η κίνηση αυτή γίνεται σε μια πόλη που αποτελεί πόλο έλξης λόγω των Μετεώρων, εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Η Eurobank σε πανελλαδική κλίμακα έχει φθάσει στο κλείσιμο σχεδόν 100 καταστημάτων, συγκεκριμένα η τράπεζα αποφάσισε το 3ο κατά σειρά κλείσιμο άλλων 25 καταστημάτων της που στο σύνολο φθάνει τα 76.

Πολλοί κιόλας είναι αυτοί πως θεωρούν αυτή την απόφαση της τράπεζας αναπόφευκτη, δίχως να υπολογίζει την αναταραχή που θα φέρει στην προσωπική, οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή πολλών.

Τα στελέχη του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αντέδρασαν αμέσως στην χθεσινή είδηση που ήρθε να τα ταράξει την κοινωνική αλλά και οικονομική ζωή της κοινότητας.

Επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Μετεώρων, Θεόδωρο Αλέκο και εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους.

Ο Δήμαρχος ακούγοντας τους με προσοχή επικοινώνησε άμεσα με τα κεντρικά της τράπεζας αποστέλλοντας ταυτόχρονα την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας:

«Με αφορμή διαφορών ανακοινώσεων σε σχέση με την επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού σας καταστήματος στο Δήμο μας, επιτρέψτε μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας, μέσω της παρούσας επιστολής και να σας εκθέσουμε τις θέσεις μας σχετικά για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι αυτονόητο, ότι η επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού σας καταστήματος στην Καλαμπάκα αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη κι απογοητευτική εξέλιξη για τον τόπο μας και την ευρύτερη περιοχή σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και παρατεταμένη περίοδο οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Εκ των πραγμάτων, υπενθυμίζουμε και τονίζουμε ότι ο Δήμος Μετεώρων και η πόλη της Καλαμπάκας, βρίσκονται στο κέντρο της Ελλάδας αποτελούν σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο, παράλληλα δε, λόγω των Μετεώρων, δέχονται κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών και η ευρύτερη περιοχή είναι μια δυναμική και διαρκώς αναπτυσσόμενη περιφέρεια που διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα. Όμως, δυστυχώς, η επικείμενη κίνησή σας για το κλείσιμο του τραπεζικού σας καταστήματος δεν συμβάλλει στην ενδυνάμωση της πόλης, του Δήμου και των ανθρώπων μας.

Η τεχνολογική εξέλιξη και η πανδημική κρίση μπορεί να επέσπευσαν και να επιτάχυναν την προώθηση και τη χρήση των συστημάτων των ψηφιακών – ηλεκτρονικών συναλλαγών, ωστόσο, οι πελάτες και οι συναλλασσόμενοι, με την τράπεζά σας αλλά και οι εργαζόμενοι θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα της διακοπής ενός καταστήματος που λειτουργούσε στον τόπο μας έχοντας τη δική του συνεισφορά στην εξέλιξη του τόπου στην οποία βάζετε τέλος.

Ως Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας, σας ζητώ, έστω κι αυτήν τη στιγμή, να επανεξετάσετε την απόφασή σας στην κατεύθυνση της συνέχισης της λειτουργίας του καταστήματός σας στην πόλη της Καλαμπάκας για το αμοιβαίο μας όφελος και προπαντός για το συμφέρον της κοινωνίας».

 

Ετικέτες: , ,