Κυριακή 11.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

26.01.2015 /

Η κεφαλή του υπουργείου Παιδείας μπορεί να αλλάζει, μετά από τις εκλογές, αλλά για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, τα δεδομένα παραμένουν ίδια.
Σύμφωνα με τις προθεσμίες που έχει θέσει το υπουργείο, οι μαθητές θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους στις εξετάσεις από τις 10 έως τις 25 Φεβρουαρίου. Η δήλωση θα γίνει ηλεκτρονικά και οι υποψήφιοι μπορούν να την προμηθευτούν από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου (ww.minedu.gov.gr), είτε από το Λύκειό τους.
Τη δήλωση πρέπει να υποβάλουν, σύμφωνα με το «Βήμα»:
• Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) που την υποβάλλουν στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό Πανελλαδικά.
• Οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ. Υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΓΕΛ.
• Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (Ομάδα Β”) που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) και που υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση, χωρίς δικαιολογητικά, στο σχολείο τους.
• Οι απόφοιτοι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β”) υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση, στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ.
• Όσοι μαθητές της Γ΄ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μη συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις υποβάλλουν επίσης αίτηση αλλά αν μελλοντικά αλλάξουν γνώμη θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις.
Σύμφωνα με τα ίδια δεδομένα, όσοι μετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10%, χωρίς νέα εξέταση. Οι συγκεκριμένοι δεν θα υποβάλλουν αίτηση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας το μηχανογραφικό δελτίο τους.
Επίσης, οι μαθητές που ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και συμμετέχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στα αγωνίσματα. Όσο για εκείνους που είναι υποψήφιοι για το 10% στα ΤΕΦΑΑ, δεν θα πάρουν μέρος στα αγωνίσματα, αλλά θα διατηρήσουν τις παλιές τους επιδόσεις.
πηγή: iefimerida.gr

[fbcomments]