Σάββατο 03.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κύκλωμα αιχμαλώτιζε αδέσποτα σκυλιά για οίκους ανοχής στη Γερμανία

25.01.2015

Κύκλωμα, Ελλήνων και Γερμανών που μάζευε αδέσποτα σκυλιά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν είτε ως πειραματόζωα είτε σε οίκους ανοχής ώστε να διατεθούν για πελάτες που επιδίδονται σε κτηνοβασία, φαίνεται πως εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Cyprus News έχουν ήδη συλληφθεί ένα Έλληνας και δύο Γερμανίδες ενώ τα ζώα που μετέφεραν, συνολικά 15 σκυλιά ήταν σε άθλια κατάσταση και ναρκωμένα.

«Πληροφορίες λένε πως οι Γερμανοί πλήρωναν στα μελή του κυκλώματος 400 ευρώ για κάθε δύστυχο ζώο. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε επίσης πως πολλές ελληνικές φιλοζωικές εταιρείες γνώριζαν για τη δραστηριότητα που ελάμβανε χώρα τους τελευταίους μήνες και σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στο βασανισμό και την εκμετάλλευση των αδέσποτων προχώρησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία».

Όπως αναφέρεται, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής «στον επόπτη ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης του αεροδρομίου έφθασε πληροφορία από αστυνομικό, ευαισθητοποιημένο σε θέματα ζώων ότι ίσως μέλη του κυκλώματος θα προσπαθούσαν να περάσουν δεκάδες κακοποιημένα σκυλιά στο εξωτερικό».

Έτσι, στήθηκε μια επιχείρηση της Αστυνομίας. Αστυνομικοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρχικά εντοπίστηκε ο Έλληνας μέλος του κυκλώματος και είχε στην κατοχή του πέντε σκυλιά τα οποία παρέδωσε προκειμένου να επιβιβαστούν στην πτήση για Μόναχο. «Ο αριθμός πέντε είναι κομβικός αφού τόσα επιτρέπεται να έχει στην κατοχή του ένας πολίτης χωρίς να θεωρείται ότι κάνει εμπορία». Όταν ελέγχθηκε από τους αστυνομικούς έπεσε σε αντιφάσεις καθώς υποστήριξε ότι θα πήγαινε για δουλειά στη Γερμανία και θα έπαιρνε μαζί και τα σκυλιά του. Όμως τα εισιτήρια που είχε κλείσει έδειχναν ότι θα επέστρεψε έως την Κυριακή. Λίγη ώρα αργότερα δύο Γερμανίδες προσπάθησαν να περάσουν άλλα δέκα σκυλιά και όταν έγιναν αντιληπτές συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

«Οι πληροφορίες από τις φιλοζωικές οργανώσεις λένε ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια τέτοια παράνομη δραστηριότητα από Ελλάδα στη  Γερμανία και τα ταλαίπωρα ζώα χρησιμοποιούνται είτε ως πειραματόζωα είτε για κτηνοβασίες σε γερμανικούς οίκους ανοχής».

 

Πηγή: Cyprus News

[fbcomments]