Πέμπτη 22.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διέκοψαν και πάλι τον Εθνικό Ύμνο οι Τούρκοι σε απονομή μεταλλίου – Συνέχισαν να ψάλλουν οι Έλληνες στην εξέδρα (video)

30.10.2022

Tο χρυσό μετάλλιο στα +70κ. εφήβων κατέκτησε ο Ηλίας Ψωμάς, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καράτε που διεξάγεται στο Ικόνιο. Ο Έλληνας αθλητής επιβλήθηκε 8-0 του Εσθονού Σαβέλι Μπολότσκι στον τελικό της κατηγορίας.

Λίγη ώρα αργότερα και σύμφωνα με βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε μέσα στο στάδιο αλλά διακόπηκε προτού τελειώσει.

Στη πορεία του προς τον θρίαμβο ο Ψωμάς νίκησε κατά σειρά το Λετονό Καζάντσεφς, τον Τούρκο Τσελίκ, τον Τυνήσιο Γκαζουανί, κατέκτησε την πρώτη θέση στο pool στο οποίο συμμετείχε και στη συνέχεια στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Ουκρανού Περεούντα με 2-0.

Έτσι, ο Ψωμάς κατακτά μέσα σε λίγους μήνες το δεύτερο μετάλλιό του σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς είχε προηγηθεί το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Πράγας, στην ίδια κατηγορία, τον περασμένο Ιούνιο.

«Δούλεψα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα και είχα πάντα δίπλα μου το δάσκαλο Δημήτρη Τριανταφύλλη. Μαζί φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Από τον πρώτο αγώνα είχα μπει έτοιμος και πίστευα ότι θα φτάσω στον τελικό», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο 15χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Δείτε το βίντεο

[fbcomments]