Σάββατο 14.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δήμο Τρικκαίων στο Πνευματικό κέντρο

12.06.2015 /

Δράση ουσίας και προσφοράς διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων με την ομάδα Εθελοντών. Δράση που αφορά όλους μας, που σχετίζεται με την ίδια ζωή. Πρόκειται για την εθελοντική αιμοδοσία την οποία συνδιοργάνωσαν οι δύο φορείς, με τη συνεργασία του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Τρικάλων. Μια αιμοδοσία που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου κάθε χρόνο. Φέτος, η εθελοντική αιμοδοσία – προσφορά στον συνάνθρωπο, η κατ’ εξοχήν, δηλαδή, εθελοντική δράση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Ο στόχος είναι διπλός. Από τη μια, να μετάσχουν σε αυτή την ύψιστη πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, κάθε πολίτης των Τρικάλων, κάθε δημότης, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Από την άλλη, πρόκειται για μια προσπάθεια επανασύστασης της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του νομού Τρικάλων.
Επί της ουσίας, η αιμοδοσία, που διαρκεί μόλις 10 λεπτά, ωφελεί, τόσο τον κάθε Τρικαλινό, όσο και τον δημοτικό υπάλληλο, καθώς όλοι τους αποκτούν την κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη. Κυρίως, όμως. έχει σημασία η προσφορά που αφορά σε μια ζωή: πράξη ανεκτίμητη και ουσιαστική.

 

 

                                                                                                                     Δ.Π.