Σάββατο 22.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σου το καλοκαίρι;

15.07.2017

Ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας καταστρέφουν τα μαλλιά πόσο μάλλον όταν είναι βαμμένα.
Εκτός από αυτά όμως υπάρχουν κι άλλα λάθη που κάνουμε εμείς οι γυναίκες χωρίς να το καταλαβαίνουμε με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να γεμίζουν ψαλίδα, να σπάνε και να έχουν μόνιμη θαμπάδα.
Κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά
Μπορεί οι θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να λούζεστε το βράδυ και να πέφτετε κατευθείαν στο κρεβάτι. Τα νωπά μαλλιά είναι αρκετά εύθραυστα, οπότε καλό θα ήταν να μην κοιμάστε, χωρίς να τα έχετε στεγνώσει.
Τα στεγνώνετε όταν είναι τελείως βρεγμένα
Σίγουρα είναι το πρώτο λάθος που κάνουμε όλες μας. Όσο πιο βρεγμένα είναι, τόσο πιο εκτεθειμένα είναι στη θερμότητα. Πριν βρεθείτε με το πιστολάκι στο χέρι, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, έστω και για λίγο.
Τα χτενίζετε από την κορυφή προς τα κάτω
Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας καλύτερα να ξεκινάτε από κάτω προς τα πάνω με μικρές κινήσεις κι όχι το αντίθετο για τον απλούστατο λόγο. Γεμίζουν ουρές, δε μακραίνουν και σπάνε πολύ εύκολα.
Χρησιμοποιείτε το λάθος conditioner
Εάν η ετικέτα γράφει για ενίσχυση και ενδυνάμωση, τότε το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει πρωτεΐνη. Αν και λίγη πρωτεΐνη κάνει καλό, μια μεγάλη ποσότητα μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο εύθραυστα με την πάροδο του χρόνου.