Παρασκευή 25.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. με Erasmus+ στην Μπολόνια

15.02.2017 /
Στα πλαίσια του προγράμματος  ERASMUS+  κινητικότητας ΚΑ1 με θέμα:  “Έξυπνα Συστήματα Οχημάτων – Ρομποτική“  που υλοποιεί το σχολείο μας, διοργανώθηκε πρόγραμμα κατάρτισης για 15 μαθητές και 4 καθηγητές στη Μπολόνια της Ιταλίας. Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν  αντίστοιχα επαγγελματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιταλίας (Istituto Aldini Valeriani και Istituto Belluzzi Fioravanti), τον όμιλο εταιρειών COESIA που δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο στην καινοτομία και στις βιομηχανικές λύσεις συσκευασίας, τις εταιρείες Officina BGM και Maresca & Fiorentinoτο εργοστάσιο παραγωγής και το μουσείο της Ducati καθώς και τα μουσεία  Ferrari – Maranello και EnzoFerrari – Modena.
Παράλληλα με το πρόγραμμα κατάρτισης δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν και το πολιτιστικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι καθηγητές. Επισκεφτήκανε την Πλατεία Maggore, το παλάτι Palazzo dei Banchi , τη Βασιλική του San Petronio , το Παλάτι των Συμβολαιογράφων , το Palazzo d’Accursio το Palazzo del Podesta, το Πάρκο Montagnola,  τους  πύργους των Asinelli  και Garisenda, το Archiginnasio της Μπολόνια που είναι ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια της πόλης  και βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, στη θέση του αρχαίου Πανεπιστήμιου και είναι τώρα το σπίτι με την Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη μεσαιωνική πολιτεία της Φλωρεντίας, την πόλη της Βενετίας που είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, τις πόλεις ModenaSan MarinoVerona και τέλος το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο του Ιταλικού Βορρά και έδρα του ιταλικού χρηματιστηρίου το Μιλάνο.
Την ομάδα των καταρτιζόμενων μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, αποτελούν οι ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΖΑΧΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΚΑΤΡΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΡΙΚΕΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, JESHILI ARMANDOLAVDARILORENC, ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΠΛΑΤΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΕΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΣΙΜΟΥΡΤΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ και ΤΣΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.
Οι συνοδοί καθηγητές, ΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΕΜΤΣΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΛΑΣΚΟΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ και ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Οι καταρτιζόμενοι καθηγητές ΚΑΚΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΜΠΑΚΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ και ο υποδιευθυντής του σχολείου ΠΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Ευχαριστούμε θερμά τους συνοδούς καθηγητές για τη συνεχή στήριξη καθώς και την υπεύθυνη του προγράμματος κινητικότητας ERASMUS+ ΚΑ1  κ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ για την άψογη διοργάνωση.
Ευχαριστούμε επίσης και τους επιμορφούμενους μαθητές για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους και την ενεργή συμμετοχή τους.
 Η διεύθυνση του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων