Δευτέρα 20.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έργα ύψους 17,7 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ στο Δήμο Βόλου

14.05.2015
  • Κώστας Αγοραστός: «Λύνουμε από τώρα προβλήματα που ίσως προκύψουν στο μέλλον για να είμαστε πανέτοιμοι για το νέο ΣΕΣ»

 

Η πορεία των έργων που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας στο δήμο Βόλου και ανέρχονται σε περισσότερα από 17,7 εκ. ευρώ στο σύνολό τους, εξετάστηκε σε τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο δημαρχείο του Βόλου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, της προϊστάμενης της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μελίνας Σαραφίδου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε αναλυτική καταγραφή της πορείας όλων των έργων του ΕΣΠΑ, αλλά και ο προγραμματισμός της νέας προγραμματικής περιόδου, του ΣΕΣ, σε ότι αφορά το δήμο Βόλου.

ΤΑ ΕΡΓΑ

Αναλυτικά τα έργα που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας στο δήμο Βόλου:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ  Π/Υ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΥΓΧΡ. ΔΔ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Γ.Π.Σ.) ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ                  609.212,27 €
ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Γ.Π.Σ.) ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                  264.538,42 €
ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΟΑΠ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                  125.284,79 €
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ              1.300.000,00 €
ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ URBAMECO                  906.360,24 €
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΜΕΛΙΣΣΑΤΙΚΑ              1.670.000,00 €
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ              1.819.160,00 €
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ                  500.000,00 €
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ                  874.886,46 €
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ Ο.Τ. Γ686 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ Ν. ΔΕΛΤΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ                  700.000,00 €
Περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων στα ΔΔ Βόλου και Νέας Ιωνίας με χρήσεις οικολογικών στοιχείων              1.460.000,00 €
Προμήθεια εξοπλισμού Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ΑμεΑ Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου                      4.282,86 €
Παρέμβαση σε Δυο Κτίρια της Πρώην Παιδόπολης Αγριάς για τη Δημιουργία Δομής ΣΥΔ              1.054.195,00 €
5ο Νηπιαγωγείο Βόλου                  650.000,00 €
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. Π.Σ. ΒΟΛΟΥ                  700.000,00 €
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ              1.635.413,72 €
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΗΓΑΙΩΝ ΝΕΡΩΝ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΠΗΛΙΟΥ              3.194.400,00 €
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                  264.000,00 €

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Είχαμε μία τεχνική σύσκεψη για τα έργα που έχουμε στο Δήμο Βόλου από το τρέχον ΕΣΠΑ και τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι το ΓΠΣ του Βόλου, της Νέας Αγχιάλου, το ΣΧΟΑΠ της Μακρυνίτσας, καθώς επίσης και το έργο της παιδόπολης, του 5ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και της επέκτασης του ΧΥΤΑ στο οποίο δίνουμε προοπτική για τις περιβαλλοντικές διαδικασίες εδώ στο νομό Μαγνησίας.

Ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα γρήγορα. Συζητήσαμε επίσης για τη ΔΕΥΑΜΒ, για το έργο μεταφοράς νερού από τον ορεινό όγκο του Πηλίου το οποίο προχωράει και αυτό. Θέλουμε να τα ολοκληρώσουμε μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα, έως το τέλος του 2015, εφόσον βέβαια έχουμε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο.

Ταυτόχρονα όμως, μιλάμε και για το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, το ΣΕΣ, και μάλιστα, για την αστική ανάπλαση του δήμου Βόλου, το οποίο είναι ένα έργο που έχουμε βάλει ονοματισμένο μέσα στο νέο ΣΕΣ.

Κάναμε μία τεχνική σύσκεψη για τα έργα τα οποία προτάσσονται και ο δήμος Βόλου βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό αλλά ολοκληρώνει και τις μελέτες. Μιλάμε εκ των προτέρων για τις μελέτες και για κάποια προβλήματα που ίσως προλάβουμε για να είμαστε έτοιμοι στην αρχή, μόλις πάρουμε το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομίας, για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία προκήρυξης συγκεκριμένων έργων. Έτσι θα προχωρήσει και αυτή η ανάπλαση που τόσο έχει ανάγκη ο Βόλος, αναμορφώνοντας το κέντρο και άλλες περιοχές και παράλληλα να πέσει χρήμα στην αγορά, γιατί με θεωρίες δεν γίνονται δουλειές.

Περιμένουμε το πράσινο φως για τις αστικές αναπλάσεις από τον κ. Σταθάκη για να προχωρήσει το έργο.

Έχουμε την εμπειρία και λύνουμε από τώρα που προβλήματα πιθανόν προκύψουν στο μέλλον για να είμαστε πανέτοιμοι στην έναρξη του νέου ΣΕΣ».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΟΥ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε και το αποδεικνύουμε καθημερινά, με την Περιφέρεια και τον κύριο Περιφερειάρχη, τρέχουμε τις εξελίξεις να τις προλάβουμε, για να είμαστε πανέτοιμοι, γιατί ο Βόλος τα τελευταία χρόνια έχει μείνει πολύ πίσω από έργα υποδομών και γενικά έργα ανάπλασης σ’ αυτή την πόλη και με γνώμονα αυτό το κομμάτι θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι, να μπούμε πρώτοι στο νέο ΕΣΠΑ».

 

[fbcomments]