Πέμπτη 07.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έρχονται προσλήψεις στο ΕΚΑΒ

17.02.2022

Νέες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης για τους διασώστες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

H ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» είναι θεσμοθετημένη στις 14 Ιανουαρίου και κάθε χρόνο αποτελεί μια ημέρα μνήμης και συγκίνησης. Σημείο αναφοράς αποτελεί η 14η Ιανουαρίου 2001, όταν και συνέβη η πρώτη πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ ανοικτά του Σουνίου. Κάθε χρόνο η ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» είναι ημέρα μνήμης και σεβασμού για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι απώλεσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη:

«Τιμούμε σήμερα την ημέρα μνήμης του διασώστη, με μια μικρή καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, όμως με διάχυτη μεγάλη συγκίνηση. Συγκίνηση για τους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον αλλά και σεβασμό προς όλους οι οποίοι συνεχίζουν να σώζουν συνανθρώπους μας. Διασώστες, νοσηλευτές και γιατρούς, τους μαχητές τής πρώτης γραμμής που αποτελούν τους κρίκους οι οποίοι νύχτα μέρα, 24 ώρες το24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, σε όλες τις καιρικές συνθήκες συνδέουν την ευθύνη της Πολιτείας με την ασφάλεια του πολίτη.

Σχεδόν διετής εμπειρία της πανδημίας επιβεβαίωσε τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση όλων των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ. Σε συνθήκες διαρκούς συναγερμού αλλά και επικίνδυνες για τη δική σας υγεία βρεθήκατε δίπλα σε όποιον χτύπησε η covid αλλά και σε κάθε άλλον ασθενή. Τα μέτρα της Πολιτείας είτε αυτά αφορούν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις είτε νέο προσωπικό και εξοπλισμό δεν ήταν παρά μια μικρή μόνο έκφραση ευγνωμοσύνης όλων μας.

Ήδη είναι ο μοναδικός φορέας διαχείρισης έκτακτων περιστατικών, καθώς απορρόφησε στις δομές του το παλιό εθνικό κέντρο υπηρεσιών υγείας και προχωρεί η στενή διασύνδεση με τα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων. Είναι μια κρίσιμη μεταρρύθμιση για την άμεση αντιμετώπιση τραυματισμών από ατυχήματα, φυσικές καταστροφές αλλά και περιστατικών όπως οι καρδιακές ανακοπές ή τα εγκεφαλικά.

Θα προχωρήσουμε σε νέες απαραίτητες προσλήψεις και θα δρομολογήσουμε τις διαδικασίες ώστε το προσωπικό του ΕΚΑΒ να έχει διαρκή εκπαίδευση».

aftodioikisi.gr

Ετικέτες: