Τετάρτη 29.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έρχεται το “Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι”! Δείτε για τι πρόκειται (Βίντεο)

23.01.2018 /

 

 

 

Τρία σε ένα μετά από 152 ολόκληρα χρόνια!

“Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι”! Ναι καλά διαβάζετε. Αυτό το σπανιότατο φαινόμενο θα αντικρίσουμε στις 31 Ιανουαρίου, μετά από 152 ολόκληρα χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που συνέβη ήταν το 1866!

Ουσιαστικά πρόκειται για τον σπανιότατο συνδυασμό τριών φαινομένων, τα οποία θα παρατηρηθούν στον δορυφόρο της Γης ταυτόχρονα!

Το ένα είναι η γνωστή σε όλους Υπερπανσέληνος ή Σούπερ Πανσέληνος, η οποία συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της, δηλαδή στην ελάχιστη απόσταση από τον πλανήτη μας, που είναι περίπου 357.000 χιλιόμετρα. Τότε φαίνεται πιο λαμπρή και μεγάλη.

Το δεύτερο φαινόμενο είναι η Έκλειψη Σελήνης, όταν δηλαδή η Γη μπει ανάμεσα στον δορυφόρο της και στον Ήλιο. Έτσι το φεγγάρι θα αποκτήσει αυτό το κοκινωπό χρώμα, φαντάζωντας “ματωμένο”.

Το τρίτο φαινόμενο ονομάζεται “Μπλε Φεγγάρι”. Πρόκειται για μια επιπλέον πανσέληνο εντός του έτους. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, τις περισσότερες φορές μία κάθε μήνα. Ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη, οι οποίες αθροίζονται και έτσι κάθε δύο ή τρία χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι.

alfavita.gr