Κυριακή 23.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις πλημμύρες στο ν. Τρικάλων

24.05.2016

Eρώτηση σχετικά με τις μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ) Μιχάλη Τζελέπη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι πρόσφατες πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Για να μπορέσουν οι πληγέντες αγρότες που βρίσκονται σε απόγνωση να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απαιτούνται άμεσες ενέργειες εκτίμησης των ζημιών και έγκαιρης πληρωμής των αποζημιώσεων.

Συγχρόνως απαιτείται ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλάβες στους επαρχιακούς δρόμους και να ενισχυθεί το σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ύστερα από τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

  1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτίμησης των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών βασικών υποδομών στις πληγείσες περιοχές;”