Κυριακή 02.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πολυκατοικίες, δρόμοι, πλατείες… Απέραντο εργοτάξιο τα Τρίκαλα!!!

22.09.2022 /

Η πανδημία του κορωνοϊού… είναι γεγονός ότι πήγε πίσω πολλά σχέδια που είχαν καταστρώσει τόσο οι άρχοντες του τόπου όσο και οι δημότες των Τρικάλων. Η χαλάρωση των μέτρων και σίγουρα το γεγονός πως η πανδημία έγινε πλέον κομμάτι της ζωής μας, έχει προκαλέσει ένα απίστευτο ξέσπασμα εργασιών σε όλη την πόλη.
Ορόσημο των έργων… η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας η οποία μπορεί μεν να έχει «κόψει» την περατζάδα των Τρικαλινών αλλά σίγουρα θα αναβαθμίσει την όλη περιοχή.
Παράλληλα διενεργούνται εργασίες και σε άλλα σημεία της πόλης ενώ και η ΔΕΥΑΤ έχει μπει δυνατά στο «κόλπο» είτε παρεμβαίνοντας σε βλάβες είτε βελτιώνοντας το δίκτυο.
Όλα αυτά έχουν μια βασική εξήγηση πως τα έργα του Δήμου συνέπεσαν όλα μαζί διότι η πανδημία πήγε πίσω τους διαγωνισμούς και όλη τη διαδικασία των εντάξεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Και οι οικοδομές στο παιχνίδι

Άλλες εποχές θυμίζει και ο κατασκευαστικός οργασμός που επικρατεί σε σημεία της πόλης όπου σε μεγάλα οικόπεδα κτίζονται νέες πολυκατοικίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ενοίκων ενώ παράλληλα δίνουν την δυνατότητα σε δεκάδες οικοδόμους να δουλέψουν… μετά από μια περίοδο που τους είχε κρατήσει στα σπίτια τους.
Το γενικό συμπέρασμα σε σχέση με την αντιμετώπιση όλων αυτών των έργων είναι ως θα αναβαθμίσουν την όλη εικόνα της πόλης. Ο κόσμος σε γενικές γραμμές δείχνει υπομονή καθώς παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει… υπάρχει κατανόηση. Εξάλλου και εργατικά χέρια απασχολούνται και η πόλη εκσυγχρονίζεται.