Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στην Innovation Brain το Εργοστάσιο Ζάχαρης

08.08.2018

Η Innovation Brain ευρισκεται στην ευχαριστη θεση να ανακοινωσει οτι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ωστε η νεοσύστατη εταιρεία να δωσει μια νεα ωθηση ,οσον αφορα την αναπτυξη, και η παραγωγικη διαδικασια ζάχαρης στην Ελλάδα, να γινει πολυ πιο αποτελεσματικη από ό, τι στα προηγούμενα χρόνια.

Η Innovation Brain εχει δημιουργήσει ένα ισχυρό στρατηγικό πλανο, ωστε να επικεντρωθει εχοντας ως αμεση προτεραιοτητα το εμπορικο τμημα και την οργανωση του τμηματος πωλησεων.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ και τα προιοντα της, έχουν, ισχυρη αναγνώρισιμοτητα αλλα και υψηλα μεριδια αγοράς, εξυπηρετωντας
τους καταναλωτές εδώ και σχεδόν 60 χρόνια.Τοσο οι παραγωγικες οσο και οι εμπορικες δραστηριοτητες της ΕΒΖ επικεντρώθηκαν ,ιστορικά, στην εγχώρια αγορά, η οποία εξυπηρετήθηκε μέσω ενός ισχυρού δικτύου καλλιεργητων που παρήγαγαν ζαχαρότευτλα με μία από τις καλύτερες ποιοτητες παγκοσμίως, και με ισχυρη οργανωση , οσον αφορα την παραγωγικη διαδικασια, καθώς και τους αποθηκευτικους χωρους, μεταφορικά μεσα και οποιαδηποτε αλλη αναγκαια υποστηριξη σε συναρτηση με τη διανομή των προιοντων της. Παράλληλα με την ελληνική αγορά, η Innovation Brain θα εστιάσει την προσοχή της και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της και προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα σε ανταγωνιστικό επίπεδο τιμών. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ειναι σε ιδανικη τοποθεσια ,ωστε τα προιοντα της ΕΒΖ να μεταφερθουν σε οποιοδηποτε σημειο της Ευρωπης.

Πρακτικά, η νέα αυτή στρατηγική απαιτεί ταχεία ανάπτυξη των δραστηριοτητων της επιχείρησης και νέα προϊόντα (μη συνδεόμενα με ζαχαρότευτλα) , σε περιοχές φυσικής επέκτασης. Αυτό θα βελτιστοποιησει τη χρήση των υφισταμενων παραγωγικων δυνατοτήτων, ώστε να πραγματοποιηθούν οικονομίες κλίμακος, τις οποιες η προηγουμενη αποκεντρωμενη οργάνωση ειχε αποτρεψει. Θα επαναπροσδιορίσει τα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες με βάση τις υφισταμενες και τρεχουσες αναγκες των πελατών και θα υιοθετησει τετοιες τεχνολογικες διαδικασίες που θα ανταποκρινονται σε αυτή τη νέα ταση ,βασισμενους σε σαφείς και συγκεκριμένους δείκτες απόδοσης. Όσον αφορά τις διεθνείς αγορές, θα επωφεληθεί από το πλεονεκτημα της ευρύτερης Ευρωπαϊκής αγοράς και θα επικεντρωθει στην αποκατάσταση της εικονας της ΕΒΖ σαν εναν απο τους πλεον αξιόπιστους συνεργατες τόσο σε επίπεδο αγορας αλλά και σε επίπεδο τελικού καταναλωτή .
Οι καλλιεργητες θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τα παραπανω,ακόμη και εαν η καλλιέργεια τους φετος θα είναι πολύ μικρή. Ωστόσο, τον επόμενο χρόνο οι αγροτες θα είναι σε θέση να παράγουν περισσότερα και η Ιnnovation Brain θα εχει προετοιμασει την αγορά γι αυτό. Το να κερδίσουμε πίσω τους πελάτες είναι ο πλεον σημαντικό στοχος που εχουμε να επιτυχουμε και θα το επιτυχουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικο. Η πώληση ζάχαρης στο εξωτερικό θα μας επιτρέψει να ξαναρχίσουμε την παραγωγή. Σε οσο περισσότερους πελάτες πουλησουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο περισσότερο θα μπορούν να παράγουν οι αγρότες.

thessaliatv