Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε τραγικό αδιέξοδο οι εργολήπτες του νομού Τρικάλων

28.07.2015

Δεκάδες ήταν το πρωί οι εργολήπτες που βρέθηκαν το πρωί στο Δημαρχείο Τρικάλων για μια από τις ελάχιστες πλέον δημοπρασίες έργων, γεγονός που καταδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος.

Μάλιστα το σκηνικό που αντίκριζε κανείς στην είσοδο του δημαρχείου πιο πολύ συγκέντρωση διαμαρτυρίες θύμιζε, παρά δημοπρασία έργου, με τις κουβέντες μεταξύ των ενδιαφερομένων να επικεντρώνονται στα τεράστια χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την ανάγκη τα έργα να «χτυπιούνται» σε πολλή χαμηλές τιμές ώστε να κρατήσουν ζωντανές τις εταιρίες τους.

«Δεν μπορούμε πλέον ούτε να γελάσουμε με τα χάλια μας», έλεγε στον Ενεργό Πολίτη γνωστός Τρικαλινός μηχανικός, για να συμπληρώσει: «Πέραν από μας, είναι και οι εργαζόμενοί μας, Είναι σα να έχεις μια οικογένεια 30 ανθρώπων και πρέπει να τους πας κάτι για να ζήσουν».

Βέβαια αυτή είναι η σημερινή όψη του νομίσματος, γιατί την περίοδο των παχιών αγελάδων, οι περισσότεροι από αυτούς συντηρούσαν το σύστημα των… δημάρχων επί ποσοστού, αλλά και πολλών επιβλεπόντων… συναδέλφων τους που είχαν θησαυρίσει.

X.K.