Πέμπτη 23.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέο Δ.Σ. εξέλεξαν οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

12.05.2016 /

Με ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο για το Δ.Σ., αυτό της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο), προσήλθαν την περασμένη Τρίτη 10 Μαΐου οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Καθώς δεν υπήρξε άλλο ψηφοδέλτιο, ο παραπάνω συνδυασμός έλαβε 135 ψήφους και πέντε έδρες.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι Ντίνος Κωνσταντίνος, Γεώργιος Λίτσιος, Μαρία Ευαγγελοπούλου, Παπαθεοδώρου Μαρία και Ιωάννης Τσιαούσης, ενώ για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Χρήστος Λέκκας και Βασίλειος Μόκκας.

Σε ό,τι αφορά στους αντιπροσώπους στην ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών) υπήρξαν δύο ψηφοδέλτια, αυτό της Ενωτικής Κίνησης και ακόμα ένα, άνευ ονόματος.

Για την ΟΣΥΑΠΕ εκλέγονται οι Ντίνος Κων/νος, Λίτσιος Γιώργος και Παπαθεοδώρου Μαρία και με το άλλο ψηφοδέλτιο οι Αλεξοπούλου Κων/νια, Γεωργία Καλαμαρά, Δημητρίος Τζερεμές και Ζαφείρης Αθανάσιος. Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για αυτή τη Δευτέρα 16 Μαΐου.

Όπως τόνισε στον «Π.Λ.» το πλειοψηφούν μέλος στο Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος  Ντίνος η νέα Διοίκηση θα έρθει αντιμέτωπη με μια σειρά από προβλήματα.

«Δοκιμάσαμε όλες τις κυβερνήσεις που άσκησαν την ίδια πολιτική, κάτι που εφαρμόζει και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΝΕΛ. Έρχονται νέα μέτρα, επιβολή νέων φόρων και ο κατάλογος δε συμμαζεύεται. Ο Σύλλογος θα αγωνιστεί με κάθε μέσο για να καταργηθεί στην πράξη ο ασφαλιστικός νόμος, λαιμητόμος» ανέφερε ο κ. Ντίνος και πρόσθεσε ότι μεταξύ των διεκδικήσεων θα είναι η επαναφορά της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσλήψεις και φυσικά τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Π.Ε. Τρικάλων.

            «Αναγνώρισαν τις δράσεις»

Εν τω μεταξύ σε σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου, τονίζεται μεταξύ των άλλων ότι «χαιρετίζουμε το αγωνιστικό φρόνιμα των συναδέλφων, που δεν έσκυψαν το κεφάλι, που στάθηκαν απέναντι στη λογική που θέλει τους εργαζόμενους «σκυφτούς» και υποταγμένους, που αναγνώρισαν και με την ψήφο τους τη σταθερή και αγωνιστική δράση όλων των συναγωνιστών, που συσπειρώνονται με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» και σημειώνει ότι «έστειλαν και με αυτόν τον τρόπο μήνυμα σε κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή ότι οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων είναι αποφασισμένοι να βγουν μπροστά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για μια καλλίτερη ζωή. Δίνουμε υπόσχεση σε όλους τους συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να συσπειρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Σύλλογο και να πρωταγωνιστούν στους αγώνες για λύσεις σε παλιά και νέα προβλήματα».

Ευαγγελία Κάκια