Τρίτη 16.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΕΚΤ: Νέες καταγγελίες της ΔΑΣ κατά του προέδρου Γιώργου Κόσσυβα

07.12.2022

 Δις εξαμαρτείν …εντός δυο βδομάδων

για τον  πρόεδρο  του Εργατικού Κέντρου  Τρικάλων  Γιώργο Κόσσυβα!

         Σε μια εποχή που … «δεν πάει άλλο» με τη αντιλαϊκή πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια , την πείνα και το ξεπάγιασμα για τα κέρδη των λίγων

Σε καιρούς που κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου  στους χώρους δουλειάς με  χαρακτηριστικό το πρόσφατο  παράδειγμα  της απαγόρευσης  εκλογών του Συνδικάτου Γάλακτος από τη διεύθυνση του εργοστασίου «Τρίκκη».

Σε δύσκολες συνθήκες , που όμως υπάρχουν μηνύματα ελπίδας στους αγώνες των εργαζομένων , όπως η μεγάλη  απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοέμβρη, η καθολική απόρριψη του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη από τους υγειονομικούς και το λαό ,η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που βγάζει παράνομες μεθοδεύσεις του νόμου τερατούργημα-  Χατζηδάκη.

Τώρα που είναι πιο αναγκαίο από κάθε άλλη φορά να δυναμώσουν ποιο αποφασιστικά η οργάνωση, η λειτουργία η δράση των σωματείων, να γίνουν πραγματικά κάστρα διεκδίκησης κι αγώνα των εργαζομένων….

Οι γνωστοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων (ΕΚΤ)  «δεν έχουν πλέον το θεό τους», τους έχουν γίνει πλέον «χούι» τα πλαστά εκλογομαγειρέματα  και η  μετατροπή των σωματείων σε μηχανισμούς διαμόρφωσης βολικών  συσχετισμών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε μηχανισμούς εξυπηρέτησης ιδίων συμφερόντων , σε κολαούζους της εργοδοσίας.

Πριν δυο βδομάδες είχαμε την ακύρωση των εκλογών του σωματείου με την επωνυμία « Οικοδομών – Ξύλου και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων», του οποίου πρόεδρος είναι ο Γιώργος Κόσυβας , πρόεδρος για αρκετά χρόνια του ΕΚΤ & τώρα πρόεδρος της προσωρινής διοίκησής  του,  επικεφαλής της ΔΑΚΕ ( της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης). Ακύρωση που προέκυψε με την έγκαιρη παρέμβαση των εκλεγμένων  της ΔΑΣ  στο ΔΣ του ΕΚΤ , καθώς και του Συνδικάτου Οικοδόμων Τρικάλων , όπου  αναδείχτηκαν μια σειρά από παρατυπίες , που θα οδηγούσαν στη νόθευση του αποτελέσματος και ως εκ τούτου   ο δικαστικός αντιπρόσωπος (αφού εξέτασε τις σοβαρές καταγγελίες) ακύρωσε τη διαδικασία.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δυο βδομάδες , λοιπόν, και η εκ νέου προγραμματισμένη διενέργεια αρχαιρεσιών  του εν λόγω σωματείου ακυρώθηκε κι αυτή , αφού και πάλι αναδείχτηκαν μια σειρά από παρατυπίες . Κι’ αυτή τη φορά  η έγκαιρη – πριν την έναρξη της διαδικασίας -παρέμβαση των εκλεγμένων  της ΔΑΣ  στο ΔΣ του ΕΚΤ , καθώς και του Συνδικάτου Οικοδόμων Τρικάλων , ανέδειξε τις παρατυπίες , που πάρθηκαν υπόψη και εξετάστηκαν από το δικαστικό αντιπρόσωπο , ο οποίος ακύρωσε τη διαδικασία.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν μια και καλή την πλάτη στη θλιβερή πλειοψηφία   (ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ) του ΕΚΤ. Δείχνουν την ανάγκη συμπόρευσης με τις ταξικές δυνάμεις , που απαιτείται για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος , την αλλαγή συσχετισμών στο ΕΚΤ , για σωματεία μαζικά και αγωνιστικά , για ΕΚΤ «σπίτι» των εργαζομένων και όχι «παράγκα» συμφερόντων..

Την ώρα που η θλιβερή πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου κατρακυλά δίχως τέρμα   , παραδίδοντας τους εργαζόμενους στις ορέξεις εργοδοσίας και κυβερνήσεων , το συνεπές αγωνιστικό εργατικό κίνημα θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή τη μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή και με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων για

τα τεκταινόμενα και την κατάσταση στο ΕΚΤ ,

τις πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος για να ισχυροποιηθεί η οργάνωση των εργατών ,

την πορεία προς το Συνέδριο του ΕΚΤ σε 3 μήνες

και τις  αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην ακρίβεια

  • Καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου

την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη , 12:30μμ ,στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Τα μέλη του Δ.Σ του Ε.Κ.Τ

ΑΡΜΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Γραμματέας Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών

ΛΙΑΤΙΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πρόεδρος Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών

ΠΑΠΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Πρόεδρος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

ΤΣΙΓΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ.)

Εργατικού   Κέντρου   Τρικάλων

 (Στηρίζει τη συσπείρωση στο Π.Α.ΜΕ.)

 

[fbcomments]