Παρασκευή 27.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κινητικότητα στο Εργατικό κέντρο Τρικάλων

15.11.2019

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΤ: «Το  Εργατικό κέντρο Τρικάλων και η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας  σήμερα  Παρασκευή 15 Νοεμβρίου πραγματοποίησαν κοινή συνάντηση  γνωριμίας  με στόχο την ανάπτυξη μιας αμφίπλευρης συνεργασίας, σε τομείς που αφορούν τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης αλλά και ολόκληρου του Νομού  Τρικάλων.

Είναι μια συνάντηση στα πλαίσια της εξωστρέφειας και συνεργασίας με φορείς δομές και οργανώσεις που επιθυμεί το νέο Εργατικό Κέντρο των Τρικάλων να εγκαινιάσει, αλλά και η ίδια η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας.

Η προστασία των εργαζομένων  και η αγωνία των ανέργων είναι κοινή  συνιστώσα και του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων αλλά και της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας.

Επί χρόνια στην περιοχή μας υπήρξε κενό στην εκπροσώπηση των εργαζομένων   των μισθωτών  αλλά και των ανέργων. Το κενό έρχεται να καλύψει με συντονισμένες προσπάθειες το νέο Εργατικό Κέντρο.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων του ΟΑΕΔ στην Περιφέρειά μας είναι έτοιμο να ενισχύσει τις προσπάθειες του Εργατικού Κέντρου  Τρικάλων για την ανάδειξή του σαν σημείο αναφοράς όλων των εργαζομένων των Τρικάλων

Μετά από γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας αλλά και στις δυσκολίες εύρεσης εργασίας για τους ανέργους μας   συμφωνήθηκε να  υλοποιηθούν διάφορες δράσεις με αρχή την δημιουργία μια μεγάλης ημερίδας με θέματα που θα αφορούν την προστασία των εργαζομένων , τις παροχές που παρέχει ο ΟΑΕΔ σε  ανέργους και εργαζόμενους  αλλά  και τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας μέσα από τις δομές του ΟΑΕΔ.

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας απευθύνουν κάλεσμα σε ομάδες ανέργων στους ίδιους τους ανέργους και στους εργαζόμενους να ενισχύσουν την διάθεση των δύο οργάνων στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν την εργασία στον νομό Τρικάλων».