Τρίτη 26.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εργαστήριο για πλαστές φοιτητικές ταυτότητες με κέρδη άνω των 150.000 ευρώ

14.04.2018 /

Στην… παγίδα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών πιάστηκε ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος πωλούσε παράνομες κροτίδες και πυροτεχνήματα.

Ο 40χρονος είχε δημοσιεύσει ηλεκτρονική αγγελία πώλησης κροτίδων σε ιστοσελίδα και για τον λόγο αυτό αστυνομικός επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί, προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο.

Έπειτα από προσυμφωνημένο ραντεβού, εμφανίστηκε ο 40χρονος και συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκαν 150 κροτίδες.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα στην οικία του, όπου προέκυψε ότι κατ’ επανάληψη διέθετε προς πώληση, μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας, τηλεφωνικές συνδέσεις με φοιτητικά προνόμια, πλαστογραφώντας στο όνομα των ενδιαφερόμενων φοιτητικές ταυτότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι έστελναν φωτογραφίες τους στον 40χρονο, με τις οποίες ο τελευταίος πλαστογραφούσε φοιτητικές ταυτότητες.

Στη συνέχεια, συγκεντρώνοντας και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, διαμεσολαβούσε για την έκδοση φοιτητικών προγραμμάτων για τις τηλεφωνικές συνδέσεις που πωλούσε.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι ο δράστης, με τον ανωτέρω τρόπο, είχε ενεργοποιήσει πάνω από 2.500 πακέτα σύνδεσης, αποκομίζοντας ως οικονομικό όφελος το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-427 ενεργοποιημένα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαφόρων ατόμων

-4 σκληροί δίσκοι

-1 laptop

-11 κάρτες μνήμης

-9 κινητά τηλέφωνα

-2 μαχαίρια

-Ξύλινο ρόπαλο

-Τσεκούρι

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: www.reader.gr