Παρασκευή 21.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έργα σε πεζοδρόμια, νέος κόμβος και νέα υπερυψωμένη διάβαση στα Τρίκαλα

22.03.2022

Τριπλή παρέμβαση σε επικίνδυνα σημεία των Τρικάλων, με στόχο την προστασία πεζών και οδηγών, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων.
Πρόκειται για ακόμη ένα έργο με γνώμονα την ασφάλεια των πεζών, των ατόμων με κινητικά προβλήματα, των εμποδιζόμενων ατόμων, αλλά και για τη μείωση των ατυχημάτων.
Ετσι, ανακατασκευάζονται πεζοδρόμια και κατασκευάζονται, νέος κυκλικός κόμβος και νέα υπερυψωμένη διάβαση.
Το έργο έχει τον γενικό τίτλο «Αστικές αναπλάσεις Δήμου Τρικκαίων 2021-2022» και με προϋπολογισμό 300.000€ από πόρους του Δήμου.
Η σύμβαση για το έργο υπογράφτηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Χρήστος Παπαγεωργίου»

Το έργο αφορά σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, τις εξής: 

  1. Ανάπλαση των πεζοδρομίων στις οδούς Ματαραγκιώτου και Μαυροκορδάτου.

Οι παρεμβάσεις θα αφορούν σε
i) βελτίωση της πρόσβασης για όλους/ες σε μια περιοχή πυκνοκατοικημένη με το σχολικό συγκρότημα,
ii)εξάλειψη ανισοσταθμιών,
iii) αφαίρεση εμποδίων,
iv) αφαίρεση ετερόκλητων υλικών επίστρωσης,
v) δημιουργία ραμπών.

Οι παρεμβάσεις θα συνδυαστούν και με τις μελλοντικές σχεδιαζόμενες αναπλάσεις της περιοχής του Βαρουσίου, στην οποία ανήκει η οδός Ματαραγκιώτου)

  1. Κατασκευή υπερυψωμένης διάβασης στη διασταύρωση των οδών Καβράκου και Φλεγίου

Σε αυτό το επικίνδυνο σημείο, όπου δημιουργούνται προβλήματα και προκαλούνται ατυχήματα, η κατασκευή υπερυψωμένης διάβασης, στο πρότυπο της διάβασης στη διασταύρωση των οδών Μαυροκορδάτου και Βούλγαρη, θα μειώσει την ταχύτητα των οχημάτων και θα διευκολύνει την κυκλοφορία τους.

  1. Κυκλικός κόμβος όπισθεν του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων 

Από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται οι επισκέπτες/τριες του νοσοκομείου, μαθητές/τριες και πολλοί κάτοικοι, ενώ συναντώνται συνολικά έξι οδοί. Ο κόμβος θα συμβάλλει στη ρύθμιση της κίνησης των οχημάτων.
Θα γίνουν εκσκαφές, καθαιρέσεις, επιχώματα, κατασκευή ρείθρων και κρασπέδων, διαμόρφωση ραμπών, επιστρώσεις, διαγραμμίσεις και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης.  

Ετικέτες: , ,

[fbcomments]