Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Την αποκατάσταση των ζημιών ξεκίνησε ο Μιχαλάκης

05.02.2015

Πραγματική θωράκιση για το Νομό Τρικάλων αποτέλεσαν τα αντιπλημμυρικά έργα, χάρη στα οποία δεν υπήρξανε σοβαρές ζημιές σε ακίνητες περιουσίες και δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, παρά τη σφοδρότατη κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη τη χώρα και το Νομό Τρικάλων.

 

Ένα από αυτά τα έργα ήταν και η «Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμών ΠΕ Τρικάλων», προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ και το οποίο προέβλεπε την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Πορταϊκό ποταμό, παραπόταμο του Πηνειού, στην περιοχή της Π.Ε Τρικάλων στους Δήμους Τρικκαίων και Πύλης, σε μήκος4 km περίπου, με αρχή του έργου τη συμβολή του Πορταϊκού με τον Πηνειό ποταμό.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός το είχε προτάξει ως πρώτη προτεραιότητα για το Νομό, το ενέταξε στο ΕΣΠΑ και το οποίο πραγματικά εμπόδισε τη δύναμη των νερών να προκαλέσει ζημιές στην ευρύτερη περιοχή, παρά το ότι η κακοκαιρία που έπληξε το Νομό, ήταν παρόμοια με αυτή άλλων περιοχών της χώρας όπου κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με δικά της αλλά και μισθωμένα μηχανήματα έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση των ζημιών, κάτι που έχει ζητήσει να γίνει άμεσα ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης περιοδεύοντας από άκρη σε άκρη του Νομού καταγράφει τις ζημιές και τα ειδικά μηχανήματα τις αποκαθιστούν.

Την Πέμπτη 05-02-2015 επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεγάλων Καλυβίων κ. Χρήστο Σκούφα, το ανάχωμα που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Πάμισου και ανάμεσα από τις Δημοτικές Κοινότητες Μεγάλων Καλυβίων και Μαγούλας. Ήδη εκεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών έχουν ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πλημμυρών από το ενδεχόμενο νέας κακοκαιρίας.