Σάββατο 18.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ηχηρό… μήνυμα ειρήνης μέσα από ζωγραφιές

12.06.2015

Πέρα από κάθε αναμενόμενο ήταν η επιτυχία της εκδήλωση της Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου παρουσιάστηκαν τα έργα των μαθητών δημοτικών σχολείων των Τρικάλων που εμπνεύστηκαν μια ζωγραφιά από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Η Ειρήνη».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) επιστολή της οποίας στάλθηκε σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή «η ΕΕΔΥΕ εκτιμά ότι μέσα από το παιδαγωγικό έργο στο σχολείο χρειάζεται να ανοίξει πιο αποφασιστικά η συζήτηση και οι δραστηριότητες γύρω από το φλέγον ζήτημα της ειρήνης και ενάντια στους πολέμους. Τα παιδιά μας, βρίσκονται πολύ συχνά αντιμέτωπα με τις εικόνες του πολέμου, με τις εικόνες των αθώων θυμάτων από τις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, και αλλού».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλία για το σκοπό και το περιεχόμενο της εκδήλωσης, απαγγελία του ποιήματος «Η Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου από την ηθοποιό Βίκυ Ιακωβάκη, δημοτικούς και μοντέρνους χορούς από το Κέντρο Χορού Τρικάλων «Η Τρίκκη», Παράσταση της Μαριονέττας του Δρόμου, απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων. Η όλη εκδήλωση θα επενδυθεί μουσικά με τραγούδια που γράφτηκαν για την ειρήνη.