Δευτέρα 20.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκδηλώσεις για τους πρόσφυγες από την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων

11.05.2016 /

Εκδηλώσεις με στόχο την ανακούφιση των προσφύγων και ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, καθώς και ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα από τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων κ.κ. Θωμά Δεληγιάννη, Βαρβάρα Καλαμποκίνη, Λάζαρο Τσουμένη και Παναγιώτη Γεροκώστα μέσα στις επόμενες μέρες από την Κυριακή 15 έως την Παρασκευή 20 Μάη η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων (μέλος της ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει δύο από τις σημαντικές εκδηλώσεις για το 2016.

«Δίνοντας το παρόν στην αντιιμπεριαλιστική – φιλειρηνική πάλη στον τόπο μας εδώ και δεκαετίες στο πλαίσιο δράσης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη αλλά και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης καλούμε το λαό του Νομού Τρικάλων σε μαζική συμμετοχή στη φετινή πορεία Ειρήνης που διοργανώνεται την Κυριακή 15 Μάη με αφετηρία την Πηγή και τερματισμό την πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα» ανέφεραν τα μέλη της τοπικής Επιτροπής» ανέφεραν τα μέλη της Επιτροπής.

Όπως έκαναν γνωστό, πριν από την εκκίνηση στην πλατεία της Πηγής στις 6 μ.μ. θα εμφανιστούν Δημοτικά Χορευτικά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πηγής με χοροδιδάσκαλο τον κ. Παναγιώτη Γκόγκο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πορεία, συνολικής απόστασης 8 χιλιομέτρων.

«Συνεχίζοντας αδιάκοπα και ασυμβίβαστα στους δρόμους της αντιϊμπεριαλιστικής πάλης θα κατευθυνθούμε προς Τρίκαλα και στην πλατεία της Αγίας Μονής θα ενσωματωθούν όσοι ειρηνοδρόμοι θέλουν. Τελικός προορισμός η πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρικάλων όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία – χαιρετισμός προς τους ειρηνοδρόμους. Στη διαδρομή θα υπάρχει προσφορά νερών και αναψυκτικών (προσφορά της βιομηχανίας αναψυκτικών Κλιάφα) ενώ θα ακολουθούν εφεδρικά αυτοκίνητα για όποια περίπτωση χρειαστεί. Όσοι ενδιαφέρονται να μεταβούν από τα Τρίκαλα στην Πηγή έχει δρομολογηθεί λεωφορείο από την αφετηρία του αστικού ΚΤΕΛ με ώρα αναχώρησης στις 5.30 μ.μ» ανέφεραν, μεταξύ των άλλων.

Επίσης, γνωστοποίησαν ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες της εκδήλωσης που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος και θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής παιδιών δημοτικών σχολείων της περιοχής με θέμα τους πρόσφυγες.

Στους μαθητές δόθηκε τμήμα από το ποίημα της Ουαρσάν Σάιρ, ποιήτριας που γεννήθηκε στην Κένυα και μεγάλωσε στην Αγγλία. Η Σάιρ έχει τιμηθεί με το Βραβείο Αφρικανικής Ποίησης από το Πανεπιστήμιο Brunel (2013).  Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μάη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με την εμφάνιση του  χορευτικού συγκροτήματος “Η Τρίκκη” που μετέχει για δεύτερη χρονιά, με ψυχαγωγικό πρόγραμμα καθώς και υλικών για ζωγραφική από τα παιδιά. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Ε.Κ.