Σάββατο 20.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων: Αγωνιστική κινητοποίηση κατά των νέων πολεμικών βάσεων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη Θεσσαλία

01.11.2018

Αποφασίστηκε η συγκέντρωση υπογραφών από σωματεία και μαζικούς φορείς μετά από σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΕΕΔΥΕ, παράλληλα με τις Επιτροπές Ειρήνης των άλλων θεσσαλικών πόλεων προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων σε σύσκεψη με συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς που εκπροσωπούν τους εργατοϋπαλλήλους, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους σπουδαστές-φοιτητές και μαθητές.

Σκοπός η ενημέρωση και συζήτηση, προκειμένου να οργανωθούν και συντονισθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον όλων των παραπάνω επικίνδυνων εξελίξεων.

Κατά την εισήγηση του ο πρόεδρος της Επιτροπής Τρικάλων κ. Νίκος Μήτσου διατύπωσε την πλήρη αντίθεσή των θεσσαλικών επιτροπών και φυσικά της ΕΕΔΥΕ στην απόφαση της κυβέρνησης, να δεχτεί την εγκατάσταση των κατασκοπευτικών drones στην 110 Π.Μ στη Λάρισα, την εγκατάσταση νέων και αναβάθμιση παλιών Αμερικανονατοικών βάσεων στη χώρα μας και στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, που μας εμπλέκει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών όπως της Συρίας.

Είμαστε αντίθετοι με την ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, με την αναβάθμιση των παλιών και την δημιουργία νέων βάσεων, αλλά και στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και στην Ν/Α Μεσόγειο.

Απαιτούμε να μην μετατραπεί η Λάρισα, ο Βόλος και γενικότερα η χώρα μας, σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τις βάσεις τους, ενάντια σε άλλους λαούς και σε επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας.

Να μην γίνουν νέες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στην Ν. Αγχίαλο, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στο Άκτιο, στη Σύρο και να κλείσουν άμεσα οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Σούδα και σε όλη τη χώρα μας.

Στο τέλος της σύσκεψη έγινε συζήτηση κατά την οποία τονίστηκε από συνδικαλιστές και εκπροσώπους μαζικών φορέων η ανάγκη να απευθυνθούμε σε όλους με το κείμενο που δόθηκε για συγκέντρωση υπογραφών ώστε να εκφραστεί ευρύτερα η συλλογική αντίθεση στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ μέσα από αποφάσεις των διοικήσεων. Η διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών θα ολοκληρωθεί τις παραμονές γιορτασμού του Πολυτεχνείου.

Ομιλία της Επιτροπής Ειρήνης

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 8 Νοέμβρη και ώρα 7 μ.μ. σε αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη (παλιές φυλακές Τρικάλων). Θέμα της εκδήλωσης: “Ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στην περιοχή και οι κίνδυνοι από την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς”. Ομιλητής θα είναι ο κ. Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων