Κυριακή 27.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επίθεση από δέκα μεγαλόσωμους σκύλους σε Καρδιτσιώτη μαθητή της Β’ Λυκείου- και 2η επίθεση

20.12.2017 /

 

Οι ιστορίες με τα αδέσποτα που συχνά επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες, δεν έχουν τελειωμό…
Αυτή τη φορά, θύμα μιας αγέλης δέκα μεγαλόσωμων σκυλιών ήταν ένας μαθητής της Β’ Λυκείου, ο οποίος προσέρχονταν το πρωί για μάθημα.

Ο νεαρός, σύμφωνα με μαρτυρίες, πανικόβλητος από τα αδέσποτα που τον επιτέθηκαν χωρίς λόγο κι αιτία, προσπάθησε να τα απωθήσει με το ποδήλατό του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Μέσα στην ατυχία του, στάθηκε τυχερός γιατί το συμβάν έτυχε να είναι κοντά στο σχολείο και από τις φωνές του βγήκαν οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής του σχολείου για να κυνηγήσουν τα σκυλιά και να σώσουν τον μαθητή από τα χειρότερα.

Μετά από αυτό, ο νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Έχουμε επισημάνει πάμπολλες φορές πως πρέπει να δοθεί μια λύση με τα αδέσποτα, αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα…
Ευχόμαστε περαστικά και να είναι το τελευταίο θύμα από το βιβλίο “έργα και ημέρες” του Δήμου Καρδίτσας…

KarditsaVoice

Η δεύτερη επίθεση έγινε το μεσημέρι της ίδια ημέρας με έναν ακόμη μαθητή να δέχεται επίθεση από ένα λυκόσκυλο και ένα μικρότερο σκυλί που τον δάγκωσαν στις γάμπες και των δύο ποδιών του…
Ανάστατοι είναι μαθητές, γονείς και καθηγητές του 3ου Λυκείου Καρδίτσας (κοντά στο νέο κλειστό γυμναστήριο), μιας και μέσα σε μια ημέρα (Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου) δύο μαθητές του σχολείου δέχθηκαν επίθεση από αδέσποτα σκυλιά. Η πρώτη επίθεση έγινε το πρωί της Τετάρτης και συγκεκριμένα, νεαρός μαθητής της δευτέρας Λυκείου, την ώρα που προσέρχονταν για μάθημα στο 3ο Λύκειο, δέχθηκε σφοδρή επίθεση από 10 μεγαλόσωμα σκυλιά.
Ο μαθητής προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως ασπίδα το ποδήλατο του για να αποκρούσει την επίθεση, αλλά τα σκυλιά του κατάφεραν δαγκώματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Από τις φωνές, κινητοποιήθηκε ο διευθυντής του σχολείου και άλλοι εκπαιδευτικοί που έσπευσαν να κυνηγήσουν τα σκυλιά και να σώσουν τον μαθητή από τα χειρότερα.
Ακολούθως, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πληροφορίες μας από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι τα τραύματα είναι κυρίως στον μηρό, ενώ από το νοσοκομείο θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο όπου προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως αντιλυσσικά εμβόλια κ.λ.π. Που όμως είναι αρκετά επίπονα για να παθών και η παρακολούθηση κρατάει αρκετό διάστημα…