Τετάρτη 02.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επισχέθηκε ελληνικό πλοίο στη Λιβύη για λαθρεμπόριο πετρελαίου

29.08.2017 /

Η ακτοφυλακή της Λιβύης προχώρησε στην επίσχεση ενός ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου και κρατά τα μέλη του πληρώματός του, στην πλειονότητά τους Φιλιππινέζους ναυτικούς, με την υποψία ότι επιχείρησε να εξαγάγει λαθραία πετρέλαιο από τη χώρα.

Οι αρχές της Λιβύης έχουν προχωρήσει και άλλες φορές σε επισχέσεις δεξαμενόπλοιων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου και βενζίνης εκμεταλλευόμενα το χάος που προκλήθηκε στη χώρα μετά την ανατροπή, το 2011, του Μουάμαρ Καντάφι.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα της Λιβύης, Libya Herald πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας, Levante (χωρητικότητας 19.996-dwt και κατασκευής 2008) , συμφερόντων της ναυτιλιακής εταιρείας Evalend Shipping της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής, Κρίτων Λεντούδης.

Ο εκπρόσωπος των ναυτικών δυνάμεων της χώρας, Αγιούμπ Κάσεμ, είπε ότι το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Λιβερίας, εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Ζαουίγια από σκάφος που εκτελούσε περιπολία. «Η χωρητικότητα του τάνκερ είναι 6 εκατομμύρια λίτρα και πρόκειται για ένα δεξαμενόπλοιο ελληνόκτητης εταιρείας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τα 20 μέλη του πληρώματος ανακρίνονται.

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που στηρίζεται από τον ΟΗΕ για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα, αγωνίζεται εδώ και πολλούς μήνες να θέσει την κατάσταση υπό τον έλεγχό της.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Libya Herald