Παρασκευή 09.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέο μπέρδεμα για εκατοντάδες Τρικαλινούς με το Powerpass

29.06.2022

Νέο μπέρδεμα για εκατοντάδες, τουλάχιστον, Τρικαλινούς φορολογούμενους που περιμένουν να πάρουν την επιστροφή του Powerpass.

Σύμφωνα με ενημέρωση των Τρικαλινών λογιστών προκύπτει πως:

“Συνάδελφοι λογιστές-φοροτεχνικοί  εντόπισαν μια πολύ σοβαρή αστοχία του συστήματος όσον αφορά στην πλατφόρμα Powerpass.

Πιο συγκεκριμένα, δικαιούχοι  που υπέβαλαν την αίτηση για το Powerpass  και η οποία βρισκόταν ήδη στο στάδιο της εκκαθάρισης, υπέβαλαν μεταγενέστερα τη φορολογική δήλωση του Φ.Ε. 2021 χωρίς καμία αλλαγή στην κατοικία τους σε σύγκριση με το φορολογικό έτος 2020. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησης στην πλατφόρμα του Powerpass να μεταβληθεί από «υπό εκκαθάριση» σε «εκκρεμεί υποβολή».

Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως όλη αυτή η κατάσταση αφενός μεν, δημιουργεί ένα απίστευτο κομφούζιο, αφετέρου δε, θα έχει ως αποτέλεσμα, όσοι δεν εντοπίσουν εγκαίρως την εν λόγω αστοχία να χάσουν την επιδότηση, ενώ είχαν τηρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία. Ποιος άραγε θα ευθύνεται αν λόγω αυτής της αστοχίας χάσουν οι συμπολίτες μας την επιδότηση;

Να τονίσουμε εδώ πως, δεν είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες ή οι συνάδελφοι λογιστές να μπαίνουν εκ νέου στην πλατφόρμα του Powerpass ώστε να ελέγχουν την κατάσταση των αιτήσεων που ήταν ήδη σε κατάσταση «υπό εκκαθάριση».

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν οι υπεύθυνοι να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες για αυτή τη δυσλειτουργία (σ.σ. δεν αποτελεί κι αυτό υποχρέωση των λογιστών), προκειμένου να μη χάσουν την επιδότηση που δικαιούνται και παράλληλα να γίνουν σχετικές αναφορές στα μέσα (ηλεκτρονικά και έντυπα) για την έγκαιρη ενημέρωση όλων.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι έχει ανακοινωθεί παράταση για την υποβολή της αίτησης έως τις 5 Ιουλίου 2022.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Φ.Ε.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ”