Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιστρέφουν στην φυλακή Άκης Τσοχατζόπουλος και Βίκυ Σταμάτη

31.10.2017 /

Ξανά στο κελί και η κόρη του πρώην Υπουργού

Στη φυλακή επιστρέφει ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (δεύτερος βαθμός) με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών για τις μίζες απο τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η μόνη διαφορά για τον πρώην υπουργό σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση είναι ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε επιβάλλει 20 χρόνια κάθειρξη, ενώ στο Εφετείο του επιβλήθηκαν 19 έτη, ενώ το δικαστήριο επέβαλλε στον Άκη Τσοχατζόπουλο και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τρια έτη.

Με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου στην φυλακή επιστρέφουν επίσης, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου χωρίς να αντιδράσει στο ακροατήριο ενώ απούσα από τη δικαστική αίθουσα ήταν η συζύγος του Βίκυ Σταμάτη.

Στην φυλακή επιστρέφουν ή παραμένουν και οι: Αστέριος Οικονομίδης, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργαλάκη.

Οι περισσότεροι απο τους καταδικασθέντες, που επιστρέφουν στη φυλακή, έχουν ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος από τις ποινές τους και κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου πρόκειται να αποφυλακιστούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ποιοι μένουν εκτός φυλακής

Η λογίστρια του πρώην Υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, άκουσε να της επιβάλλεται ποινή κάθειρξης 12 ετών, ωστόσο έχει ήδη εκτίσει τον ελάχιστο χρόνο παραμονής της στην φυλακή και έτσι δεν πρόκειται να επιστρέψει σε αυτήν.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να μην οδηγηθεί στην φυλακή ούτε ο Οράτιος Μελάς, στον οποίο επιβλήθηκε κατ´ οίκον περιορισμός με όρους. Αν κάποιος απο αυτούς παραβιαστεί, ο καταδικασθείς θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Αν και οι ποινές τους δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, εκτός φυλακής μένουν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου και οι: Νίκος Ζήγρας, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρταζάς και Γκούντρουν Μουλντενάουερ (σημ: η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου). Το Εφετείο μετέτρεψε τις ποινές τους σε εξαγοράσιμες, τις οποίες θα αποπληρώσουν σε ως 36 δόσεις.

Η εκδίκαση στο Εφετείο της υπόθεσης για τις μίζες απο εξοπλιστικά προγράμματα κράτησε περίπου 3 χρόνια και είναι ενδεικτικό ότι άπαντες οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για ξέπλυμα χρήματος απο την εν λόγω πηγή.
Πηγή antenna.gr