Σάββατο 13.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιστολή της ΕΒΕ Τρικάλων προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας

25.02.2021 /

Η παρακάτω επιστολή εστάλη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη.
«Όπως είναι γνωστό σε όλους σας οι επιχειρήσεις μας μικρές και πολύ μικρές σε όλους τους κλάδους βρίσκονται στην πιο δεινή κατάσταση που βίωσαν ποτέ οι συνάδελφοι μας από τις πληγές της υγειονομικής κρίσης που δεν έχουν τελειωμό.
Με την παρούσα επιστολή ζητάμε με το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ2 να στηρίξετε όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να μπορέσουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας. Προτείνουμε το νέο πρόγραμμα να δοθεί ισόποσα προς τέσσερις κατευθύνσεις Εστίαση , Τουρισμός, Εμπόριο, Βιοτεχνίες. Το ποσό που θα διανεμηθεί να είναι μεγαλύτερο από το ποσό του προγράμματος ΑΝΑΣΑ1 ούτως ώστε να ενταχθούν στην ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Πιστεύουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, με κύριο αυτό της ρευστότητας, και συνεχίζουν οι επιπτώσεις λόγω της παράτασης των επιπτώσεων από τα συνεχιζόμενα μέτρα της της πανδημίας. Ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες ήταν αρκετά θωρακισμένες ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα βρέθηκαν στην ίδια θέση με τους υπόλοιπους.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ2θα δώσει πραγματική βοήθεια σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους χωρίς αποκλεισμούς .
Ευελπιστούμε στη στήριξη της περιφέρειας που θα είναι σημαντική σε αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή».