Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επισπεύδουν την ψήφιση ασφαλιστικού – φορολογικού μέσα στο Σαββατοκύριακο

05.05.2016

Εσπευσμένα θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος, που θα εισαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Ολομέλεια προκειμένου να ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής αντί για Δευτέρα ή Τρίτη, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Έπειτα από εισήγηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ. ΕΛΛ., η Συνδιάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση μέχρι το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου.

Σε εξέλιξη είναι η κατ’ άρθρο συζήτηση του σχεδίου νόμου, που ξεκίνησε εκ νέου σήμερα, έπειτα από τη διακοπή για το Πάσχα, στην Επιτροπή Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και θα συνεχιστεί και αύριο.

Με τις ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. είχε ψηφιστεί επί της αρχής το ν/σ στις 26 Απριλίου, αλλά στην ψηφοφορία των μέτρων από την Ολομέλεια αναμένεται να οριοθετηθούν εν πολλοίς και οι αντοχές της συγκυβέρνησης.

Έντονη κριτική στις ρυθμίσεις που εισάγονται με τις διατάξεις είχαν ασκήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων, των κοινωνικών φορέων και των συνδικάτων που συμμετείχαν στην σημερινή συνεδρίαση των επιτροπών.

Πηγή: efsyn.gr