Σάββατο 09.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επίσκεψη των μαθητών της Οιχαλίας στα Μουσεία της Λάρισας

21.02.2019 / /

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, των Θρησκευτικών και των Καλλιτεχνικών οι μαθητές του Γυμνασίου Οιχαλίας είχαν την ευκαιρία την Τετάρτη 20-2-19 να επισκεφτούν δύο ενδιαφέροντα Μουσεία στο νομό Λάρισας.

Αρχικά το Διαχρονικό Μουσείο με την περιοδική έκθεση θρησκευτικών θησαυρών από μοναστήρια και ναούς της Θεσσαλίας. Εκτός από την έκθεση αυτή, ενδιαφέρον παρουσίασαν και τα μόνιμα εκθέματα – αρχαιολογικά ευρήματα από την παλαιολιθική, νεολιθική και εποχή του χαλκού. Η βασική αφήγηση της έκθεσης είναι ο θεσσαλικός χώρος διαχρονικά, η θεσμική οργάνωση των κοινωνιών και η πορεία που προηγήθηκε προς την οργάνωση αυτή. Οι μαθητές παρακολούθησαν πως αναπαλαιώνονται και συντηρούνται τα αρχαία έργα τέχνης, τα αγγεία, τα ψηφιδωτά.

Στη συνέχεια στη Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών του σχολείου κα Δήμητρα Οικονόμου ξενάγησε τους μαθητές  στο αίθριο του 1ου ορόφου όπου διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής (Β. Δημητρέας, Γ. Μήλιος, Mail Art, Α. Κομιανού), καθώς και στην έκθεση φωτογραφίας  “Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς” που οι φωτογραφίες της συγκροτούν πολύτιμες εικονογραφικές μαρτυρίες, λειτουργούν ως ντοκουμέντα, αλλά και αντανακλάσεις ενός κόσμου που χάθηκε, ενός «νοσταλγικού» παρελθόντος.

[fbcomments]