Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αργοπορημένος αλλά χωρίς αποδοκιμασίες ήρθε στα Τρίκαλα ο Γ. Παπανδρέου

19.06.2015 /

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, στα πλαίσια περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στα γραφεία του κινήματος (Βύρωνος 17),προερχόμενος από τη Λάρισα με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, ενώ ήταν προγραμματισμένη η άφιξη του γύρω στη μία το μεσημέρι εκείνος ήρθε στις 14.35,προκαλώντας τη δυσφορία ακόμα και των ίδιων των στελεχών του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ που τον περίμεναν να συναντηθούν μαζί του. Ευτυχώς για τον ίδιο αλλά και το κίνημα του, εδώ στα Τρίκαλα δεν ακούστηκε η παραμικρή αποδοκιμασία, όπως είχε συμβεί πριν δύο μέρες κατά την επίσκεψή του στο Βόλο, δείχνοντας για ακόμη μια φορά το πόσο φιλήσυχη είναι η τοπική μας κοινωνία.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και αγκαλιές από τους οπαδούς του, κάνοντας δηλώσεις προς τα ΜΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων πως πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί άμεσα μια λύση και να επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για να γλυτώσει η χώρα από την χρεοκοπία και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών όλα αυτά τα χρόνια. Χαρακτήρισε ιστορικά κρίσιμες και δύσκολες τις στιγμές που όλοι βιώνουμε, ενώ επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις Σαμαρά και Καραμανλή που με τις επιλογές τους οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική για την περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας. Το μόνο που αρκέστηκε να πει ήταν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του πολεμήθηκαν σκληρά από συμφέροντα, τα οποία δεν κατονόμασε, που δεν τον ήθελαν στο τιμόνι της χώρας. Αμέσως μετά μετέβη στα γραφεία του κινήματος, όπου έγινε μια μίνι σύσκεψη με τα στελέχη της συντονιστικής επιτροπής, χαιρέτησε και συνομίλησε με κόσμο.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Σ.Ε. του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ Θωμάς Χαχάμης του έδωσε αναμνηστικά δώρα από τον Ε.Λ.Ο. Καλυβίων (του οποίου είναι πρόεδρος) και τον κάλεσε το βράδι στα Μεγάλα Καλύβια στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Ε.Λ.Ο.Κ.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από μέλη και φίλους του κινήματος, διέσχισε τη διαδρομή μέχρι την αίθουσα «Αίγλη» του ξενοδοχείου Πανελλήνιο όπου στο εξωτερικό του μέρος, συνομίλησε χαλαρά με φίλους και στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

 

 

                                                                                                                 Δ.Π.

 

[fbcomments]