Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επίσκεψη του Θανάση Λιούτα σε πληγέντες πεπονοπαραγωγούς

25.06.2015

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. διαπίστωσε και ως γεωπόνος το μέγεθος της ζημιάς και ζήτησε δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων από τον ΕΛΓΑ

Κοντά στους πεπονοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημιές από τις άκυρες βροχοπτώσεις της περιόδου βρέθηκε ο Θανάσης Λιούτας ο οποίος ως γεωπόνος, αντιλήφθηκε αμέσως το μέγεθος αλλά και το αίτιο του προβλήματος.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε μποστάνια σε  χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Μεγάλων Καλυβίων και Πελινναίων, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν οι παραγωγοί καθώς ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής σάπισε από τις άκυρες βροχοπτώσεις οι οποίες ήταν συνεχείς καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης χρονικής περιόδου που ήταν κρίσιμη για τις πεπονοκαλλιέργειες της περιοχής.

Ο κ. Λιούτας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών. Επιπρόσθετα, δεσμεύθηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον ΕΛΓΑ προκειμένου και με την ιδιότητα του γεωπόνου να ενημερώσει την Διοίκηση αλλά και τους συναδέρφους του για το αίτιο της ζημιάς που είναι οι ασυνήθιστες για την εποχή, συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και η χαλαζόπτωση σε ορισμένα χωριά του Νομού.

Ο κ. Λιούτας επισκέφθηκε το Γλίνος, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για το μέγεθος του προβλήματος με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Τρικκαίων Ηλία Παπανικολάου αλλά και τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Λευτέρη Πούλιο, την Φανερωμένη, τη Νομή και τους Ταξιάρχες, όπου επισκέφθηκε καλλιέργειες συνομιλώντας με παραγωγούς και κατοίκους των χωριών.