Τρίτη 28.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λεφτά στους δημάρχους για τους μετανάστες έταξε ο Κουρουμπλής

02.04.2016

Στη Λάρισα βρέθηκε το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, με το προσφυγικό να αποτελεί το κεντρικό θέμα των επαφών του.

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε, αρχικά, το κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, όπου συζήτησε για τις συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο δημαρχείο Λαρισαίων, όπου μετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, πριν την εκκίνηση της συνεδρίασης, και απαντώντας σε ερώτηση του larissanet.gr επέλεξε να μην αναφερθεί στον τελικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών που θα φιλοξενηθούν στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου».

«Αποφεύγω να μπαίνω στη λογική των αριθμών» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, όμως είχε να κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις συνθήκες διαβίωση: «Κατά την επίσκεψη που είχαν νωρίτερα μου έθεσαν ζητήματα. Μπορώ να πω πως από τη Δευτέρα θα υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 24ωρη βάση.

Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια να εμβολιαστούν τα παιδιά».

«Υπάρχουν προβλήματα… Δεν μπορείς να κάνεις σταθερό σχεδιασμό» είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο υπουργός Εσωτερικών.

«Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τους πρόσφυγες» επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα, για το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για 20.000 θέσεις σε διαμερίσματα.

«Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Το σπίτι δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τη σκηνή» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους δημάρχους, κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλία αναφέρθηκε στο ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη υπογραφεί ώστε να κατευθυνθεί σε Δήμους που έχουν στα όριά τους δομές για πρόσφυγες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα υπάρξει ένα ακόμη ποσό 3 εκατ. ευρώ, για το οποίο θα γίνει προσπάθεια να τροποποιηθεί ο κανονισμός και να είναι δυνατόν να καλύψει λειτουργικές ανάγκες των Δήμων.

Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε σε πολλά σημεία της παρέμβασής του τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία  για το προσφυγικό. «Να βάλουμε όλοι πλάτη. Να δούμε το θέμα πατριωτικά» τόνισε, κλείνοντας, ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: larissanet.gr